Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: CIO US)

Gigantisk datalæk: Her er de værste skatte-svindlere

En kæmpe international finansskandale er under opsejling, efter tusindvis af prominente navne fra forskellige politiske, royale og business-cirkler er afsløret i at have penge gemt væk i skattely.

Da whistleblower-organisationen Wikileaks i 2010 afslørede tusindevis af ambassade-korrespondancer fra hele verden, var der ramaskrig over offentliggørelsen af det stærkt politiske indhold i de mange mails.

Nu er et endnu større informationslæk på to millioner mails dukket op til overfladen. Og også denne gang er der lagt i kakkelovnen til en verdensomspændende skandale.

Sagen drejer sig om to millioner mails, der indeholder millionvis af konto-oplysninger på tusindvis af navngivne personer med penge i skattely.

Bag lækket står Konsortiet for Undersøgende Journalistik i Washington sammen med en række medier fra hele verden.

Blandt de mange navngivne personer, der tilsammen har omkring 185.000 milliarder kroner gemt væk i internationale skattely, er der flere prominente navne på den internationale politiske scene, som åbenbart har haft penge gemt væk i banker på steder som Cayman Island og især på De Britiske Jomfruøer.

Det skriver The Guardian, som også har medvirket til datalæk-projektet.

Politikere på glatis

Chefen for det franske skattevæsen gennem 20 år og nær ven til præsident Francois Hollande, Jean-Jacques Augier, er grebet i at have løjet utallige gange om en schweizisk bankkonto.

Også Mongoliets tidligere finansminister er muligvis færdig i politik ovenpå lækket, der kæder ham sammen med selskaber, der har konti på De Britiske Jomfruøer.

Politiken.dk skriver, at også Georgiens ministerpræsident har offshore-interesser på De Britiske Jomfruøer, mens Aserbajdsjans præsident, Ilham Alijev, åbenbart har haft forbindelse til en forretningsmand, der har fået en del frugtbare kontrakter med regeringen, hvorefter der er dukket selskaber op med navnene på præsidentens døtre på De Britiske Jomfruøer. 

Den danske netavis nævner, at også prominente politikere, royale og forretningsfolk fra Spanien, Storbritannien, USA og Canada og efterkommere af Filippinernes præsidentpar Ferdinand og Imelda Marcos er nævnt i dokumenterne om skattely, som ellers normalt er omgærdet af den største tavshed.

Ifølge The Guardian forventes det, at den britiske premierminister James Cameron på junis G8-topmøde vil forsøge at håndtere situationen med, at rigmænd undgår beskatning på de britiske øer, mens hjemlandets egne borgere må slippe pund i milliardvis til the taxman.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs