Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Gigantisk datalæk: Her er de værste skatte-svindlere

En kæmpe international finansskandale er under opsejling, efter tusindvis af prominente navne fra forskellige politiske, royale og business-cirkler er afsløret i at have penge gemt væk i skattely.

Da whistleblower-organisationen Wikileaks i 2010 afslørede tusindevis af ambassade-korrespondancer fra hele verden, var der ramaskrig over offentliggørelsen af det stærkt politiske indhold i de mange mails.

Nu er et endnu større informationslæk på to millioner mails dukket op til overfladen. Og også denne gang er der lagt i kakkelovnen til en verdensomspændende skandale.

Sagen drejer sig om to millioner mails, der indeholder millionvis af konto-oplysninger på tusindvis af navngivne personer med penge i skattely.

Bag lækket står Konsortiet for Undersøgende Journalistik i Washington sammen med en række medier fra hele verden.

Blandt de mange navngivne personer, der tilsammen har omkring 185.000 milliarder kroner gemt væk i internationale skattely, er der flere prominente navne på den internationale politiske scene, som åbenbart har haft penge gemt væk i banker på steder som Cayman Island og især på De Britiske Jomfruøer.

Det skriver The Guardian, som også har medvirket til datalæk-projektet.

Politikere på glatis

Chefen for det franske skattevæsen gennem 20 år og nær ven til præsident Francois Hollande, Jean-Jacques Augier, er grebet i at have løjet utallige gange om en schweizisk bankkonto.

Også Mongoliets tidligere finansminister er muligvis færdig i politik ovenpå lækket, der kæder ham sammen med selskaber, der har konti på De Britiske Jomfruøer.

Politiken.dk skriver, at også Georgiens ministerpræsident har offshore-interesser på De Britiske Jomfruøer, mens Aserbajdsjans præsident, Ilham Alijev, åbenbart har haft forbindelse til en forretningsmand, der har fået en del frugtbare kontrakter med regeringen, hvorefter der er dukket selskaber op med navnene på præsidentens døtre på De Britiske Jomfruøer. 

Den danske netavis nævner, at også prominente politikere, royale og forretningsfolk fra Spanien, Storbritannien, USA og Canada og efterkommere af Filippinernes præsidentpar Ferdinand og Imelda Marcos er nævnt i dokumenterne om skattely, som ellers normalt er omgærdet af den største tavshed.

Ifølge The Guardian forventes det, at den britiske premierminister James Cameron på junis G8-topmøde vil forsøge at håndtere situationen med, at rigmænd undgår beskatning på de britiske øer, mens hjemlandets egne borgere må slippe pund i milliardvis til the taxman.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.