Artikel top billede

Sådan superoptimerer du virksomhedens applikationer

Det er en god idé med en grundig forårsrengøring i virksomhedens applikations-portefølje. Her er et bud på, hvordan du kan gribe arbejdet an.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her

Hved du, hvor mange applikationer, der kører i den organisation, du er en del af?

Ved du, hvor mange af applikationerne, der er forældede i forhold til forretningsstrategien, eller hvor mange der med fordel kan kobles sammen med andre applikationer?

Og har du nogen idé om, hvor stor en del af applikationerne, der bare er levn fra fortiden i it-miljøet, men slet ikke bruges længere - heller ikke selvom du måske fortsat betaler licensen?

Rigtig mange organisationer kan med fordel gå applikations-porteføljen efter i sømmene, så overflødige og forældede applikationer kan fjernes eller moderniseres.

Desværre er det langt fra alle it-afdelinger, der slipper lige godt fra den øvelse, skriver Forrester-analytiker Alan Mac Neela i et blogindlæg.

"Jeg tror, at den vigtigste forskel mellem en succesfuld og mindre succesfuld rationalisering er den rækkefølge, organisationen griber det an på."

Konkret mener Alan Mac Neela, at man for at få det optimale ud af applikations-rationaliseringen skal følge en køreplan, som ser nogenlunde således ud:

- Find ud af hvilke drivere, der er for forandringer i forretningen.

- Definer karakteristika for applikations-porteføljen, der vil kunne realisere disse forandringer i forretningen.

- Lav et program inddelt i faser, som vil føre til til de nødvendige ændringer i porteføljen.

- Vedtag en række projekter, der realiserer de funktionsmæssige, tekniske og procesmæssige forandringer.

Derfor er det lettere sagt end gjort?

"Men der er naturligvis mere i det end det. Mange organisationer er ikke klar til de ændringer, der følger med applikations-rationalisering og fejler i forhold til at tage nye processer eller måder at arbejde på til sig," skriver Alan Mac Neela.

Han mener, at for mange fokuserer for meget på at reducere antallet af applikationer i stedet for i højere grad at se på, hvilket forretnings-resultat, man kan opnå med en rationaliserings-proces.

"Jeg tror, at evnen til systematisk at rationalisere og simplificere applikations-porteføljer vil blive en nøgle i forhold til at differentiere sig konkurrencemæssigt. Rationalisering vil give et klart indblik i koblingen mellem ændringer i teknologi-porteføljen og forretnings-mål," skriver Forrester-rådgiveren.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.