Artikel top billede

(Foto: Google)

Sådan superoptimerer du virksomhedens applikationer

Det er en god idé med en grundig forårsrengøring i virksomhedens applikations-portefølje. Her er et bud på, hvordan du kan gribe arbejdet an.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her

Hved du, hvor mange applikationer, der kører i den organisation, du er en del af?

Ved du, hvor mange af applikationerne, der er forældede i forhold til forretningsstrategien, eller hvor mange der med fordel kan kobles sammen med andre applikationer?

Og har du nogen idé om, hvor stor en del af applikationerne, der bare er levn fra fortiden i it-miljøet, men slet ikke bruges længere - heller ikke selvom du måske fortsat betaler licensen?

Rigtig mange organisationer kan med fordel gå applikations-porteføljen efter i sømmene, så overflødige og forældede applikationer kan fjernes eller moderniseres.

Desværre er det langt fra alle it-afdelinger, der slipper lige godt fra den øvelse, skriver Forrester-analytiker Alan Mac Neela i et blogindlæg.

"Jeg tror, at den vigtigste forskel mellem en succesfuld og mindre succesfuld rationalisering er den rækkefølge, organisationen griber det an på."

Konkret mener Alan Mac Neela, at man for at få det optimale ud af applikations-rationaliseringen skal følge en køreplan, som ser nogenlunde således ud:

- Find ud af hvilke drivere, der er for forandringer i forretningen.

- Definer karakteristika for applikations-porteføljen, der vil kunne realisere disse forandringer i forretningen.

- Lav et program inddelt i faser, som vil føre til til de nødvendige ændringer i porteføljen.

- Vedtag en række projekter, der realiserer de funktionsmæssige, tekniske og procesmæssige forandringer.

Derfor er det lettere sagt end gjort?

"Men der er naturligvis mere i det end det. Mange organisationer er ikke klar til de ændringer, der følger med applikations-rationalisering og fejler i forhold til at tage nye processer eller måder at arbejde på til sig," skriver Alan Mac Neela.

Han mener, at for mange fokuserer for meget på at reducere antallet af applikationer i stedet for i højere grad at se på, hvilket forretnings-resultat, man kan opnå med en rationaliserings-proces.

"Jeg tror, at evnen til systematisk at rationalisere og simplificere applikations-porteføljer vil blive en nøgle i forhold til at differentiere sig konkurrencemæssigt. Rationalisering vil give et klart indblik i koblingen mellem ændringer i teknologi-porteføljen og forretnings-mål," skriver Forrester-rådgiveren.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere