Artikel top billede

(Foto: Google)

Sådan superoptimerer du virksomhedens applikationer

Det er en god idé med en grundig forårsrengøring i virksomhedens applikations-portefølje. Her er et bud på, hvordan du kan gribe arbejdet an.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her

Hved du, hvor mange applikationer, der kører i den organisation, du er en del af?

Ved du, hvor mange af applikationerne, der er forældede i forhold til forretningsstrategien, eller hvor mange der med fordel kan kobles sammen med andre applikationer?

Og har du nogen idé om, hvor stor en del af applikationerne, der bare er levn fra fortiden i it-miljøet, men slet ikke bruges længere - heller ikke selvom du måske fortsat betaler licensen?

Rigtig mange organisationer kan med fordel gå applikations-porteføljen efter i sømmene, så overflødige og forældede applikationer kan fjernes eller moderniseres.

Desværre er det langt fra alle it-afdelinger, der slipper lige godt fra den øvelse, skriver Forrester-analytiker Alan Mac Neela i et blogindlæg.

"Jeg tror, at den vigtigste forskel mellem en succesfuld og mindre succesfuld rationalisering er den rækkefølge, organisationen griber det an på."

Konkret mener Alan Mac Neela, at man for at få det optimale ud af applikations-rationaliseringen skal følge en køreplan, som ser nogenlunde således ud:

- Find ud af hvilke drivere, der er for forandringer i forretningen.

- Definer karakteristika for applikations-porteføljen, der vil kunne realisere disse forandringer i forretningen.

- Lav et program inddelt i faser, som vil føre til til de nødvendige ændringer i porteføljen.

- Vedtag en række projekter, der realiserer de funktionsmæssige, tekniske og procesmæssige forandringer.

Derfor er det lettere sagt end gjort?

"Men der er naturligvis mere i det end det. Mange organisationer er ikke klar til de ændringer, der følger med applikations-rationalisering og fejler i forhold til at tage nye processer eller måder at arbejde på til sig," skriver Alan Mac Neela.

Han mener, at for mange fokuserer for meget på at reducere antallet af applikationer i stedet for i højere grad at se på, hvilket forretnings-resultat, man kan opnå med en rationaliserings-proces.

"Jeg tror, at evnen til systematisk at rationalisere og simplificere applikations-porteføljer vil blive en nøgle i forhold til at differentiere sig konkurrencemæssigt. Rationalisering vil give et klart indblik i koblingen mellem ændringer i teknologi-porteføljen og forretnings-mål," skriver Forrester-rådgiveren.

Læs også:

Derfor skal du muge grundigt ud i dine applikationer

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?