Artikel top billede

Har du styr på dine licenser? Få overblikket her

Betaler du mon for meget for dine software-licenser? Hvis du ikke ved det, bør du læse videre her. Computerworld hjælper dig på vej med gode råd om licens-styring.

Det kræver opmærksomhed at få styr på alle de software-licenser, som en virksomhed betaler for.

Ofte er antallet af indkøbte licenser og indgåede software-aftaler knopskudt til et sandt virvar, som kan virke ganske uoverskueligt for it-chefen, der ofte vil finde, at mange licenser slet ikke anvendes længere i virksomheden.

Ansatte med special-licenser kan have forladt virksomheden eller være flyttet til andre projekter, ligesom projekter og ideer kan være blevet lukket ned, inden licens-aftalen udløber.

Samtidig kan det hænde, at ansatte anskaffer sig software via halv-dunkle kanaler uden at sørge for, at licensen bliver betalt.

Måske har du også en udfordring med din virksomheds licenser? Har du nu styr på det hele?

Computerworld hjælper dig på vej med gode råd, tips og mere viden om licensstyrings-junglen.

Klik på hvert enkelt link herunder for at få mere at vide.


Alle taber på komplekse licensregler
Software-virksomhedernes meget komplekse licens-politikker er en ulempe for både kunder, partnere og virksomheden selv, mener IDC




Sejler dit licensregnskab også?
Hvis mængden af ulovlig software skal ned, skal virksomhederne tage licensregnskabet lige så alvorligt som momsregnskabet, mener BSA. It-chefer vil have mere gennemsigtige licensregler.


Sådan undgår du at få tæsk af licens-politiet
Det kan koste virksomheden dyrt ikke at have styr på licenserne.


Derfor får din virksomhed besøg af licenskontrollen
En licensrevision kan ramme alle. Men der er nogle ting, en virksomhed kan gøre for at undgå ubehagelige overraskelser. Læs her, hvorfor softwarefirmaerne auditerer din virksomhed.


Til torskegilde hos softwarebranchen
Licensrevision er et af softwarebranchens våben i kampen mod piratkopier og anden ulovlig software. Læs her, hvordan din virksomhed slipper helskindet igennem en audit.


Softwarelicenserne vækker bekymring
Styring af software-licenser giver alvorligt hovedbrud - faktisk så meget, at det kan forstyrre det daglige arbejde.


Sådan får du succes med cloud computing
Noget, der kan trække tæppet væk under cloud computing, er, hvor svært det er at få visse applikationer til at køre effektivt i skyen. For slet ikke at tale om licens-udfordringen.


Citrix-kunder får ny virtualiserings-licens efter pres
Citrix justerer sine licenser til desktop-virtualisering efter pres fra flere kunder. Justeringen kan vise sig at være en god idé, hvis selskabet kan vinde plads blandt københavnske skolebørn.


HP styrer i markedet for licensstyring
HP fylder suverænt mest i markedet for software til licensstyring, viser IDC-undersøgelse.


Få mere ud af dine forhandlinger med Microsoft
Bruger du Office i din virksomhed? Her får du nogle gode råd til at forhandle den pris, du betaler i licens-omkostninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere