Der investeres flere penge i it - men ikke i it-afdelingen

It-afdelingerne går bag af dansen og lader andre forretningsenheder styre it-innovationen. Det kan kan give store problemer.

Alt for ofte er it-afdelingen ikke nok oppe på dupperne i forhold til at forretningens ønske om at differentiere sig og innovere ved hjælp af ny teknologi.

Sådan skriver Forrester-rådgiver Brian Hopkins i et blogindlæg.

"Mange arkitekter og teknologi-ledere tager en tilbageholdende tilgang til at introducere ny, 'bleeding edge'-teknologi, fordi de befinder sig i en meget konservativ branche, der ikke ændrer sig ret meget."

Brian Hopkins blogindlæg tager udgangspunkt i en undersøgelse, hvor 1.000 virksomhedsledere i USA og Europa er blevet spurgt til deres planlagte investeringer i teknologi-medarbejdere, der ikke er en del af selve it-afdelingen.

Her er der markant færre virksomheder i 2012 end i 2011, der forventer et fald i investeringerne, og en klar stigning i virksomheder, der forventer øgede investeringer på mere end 10 procent.

It-afdelingen mister kontrollen
Det fortæller, at der skam finder masser af investeringer i ny teknologi og teknologi-kompetencer sted, men at det bare ikke nødvendigvis er noget, it-direktøren og it-afdelingen står for.

I stedet finder investeringerne sted andre steder i organisationen.

"Det er ikke sandsynligt, at dette vil ændre sig i den nærmeste fremtid, så det udgør en stor udfordring for CIO'er og deres teams," lyder det fra Brian Hopkins.

Samme trend ses også her i Danmark, fortalte Olav Frølich, partner og rådgiver i Devoteam, for nylig til Computerworld.

"Faktisk ser vi, at en del beslutninger slet ikke bliver truffet af it-cheferne," sagde han. Sat på spidsen har de seneste års massive cloud-fokus betydet, at it-chefen ikke længere bestemmer over, hvilke løsninger, der tages i brug i virksomheden.

"I gamle dage var forretningen afhængig af, at det skulle køre på det fysiske servere. Da havde man kontrollen med it, men i dag har man ikke den samme fysiske kontrol med, hvad der bliver anskaffet."

Brian Hopkins fra Forrester mener, at it-arkitekterne i stigende grad vil komme til at spille en nøglerolle, fordi det er nødvendigt, at man kobler forretningsinnovation med en dyb forståelse af mulighederne og begrænsningerne med kompleks ny teknologi.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.