Artikel top billede

KL's websted sendt til tælling af hackere

Som en konsekvens af lærerkonflikten er KL's webside blevet sendt i sort. Det kan være skolebørn, der keder sig, lyder det fra en ekspert.

Læs også:

Nyt hackerangreb truer arbejdsløse

Netangreb lægger svenske sider ned på stribe

I går klokken 19:00 var KL's webside nede på grund af et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

I går cirkulerede der trusler på Youtube om et kommende angreb, der altså blev til virkelighed i går aftes.

Der var blandt andet i form af en video, der udgav sig for at være afsendt af hacktivister fra Anonymous.

Det er dog langt fra sikkert, at dette er denne gruppe, som står bag angrebet.

Avisen.dk har kontaktet Anonymous' københavnske afdeling, der ikke vil kommentere forløbet.

Skolebørn, der keder sig

Sikkerhedsekspert Peter Kruse, der har fulgt hackergruppen gennem flere år, er ikke overbevist om, at angrebet eller videoen på Youtube kommer herfra.

"Jeg har set flere ting fra Anonymous, der har været mere professionelle. Det kan være skolebørn, der keder sig," siger Peter Kruse til Avisen.dk om videoen på nettet.

Samme holdning møder man hos Lars Konzack fra Københavns Universitet, der ligeledes har beskæftiget sig med Anonymous færden.

"Som jeg opfatter det, så har de kun meget løs tilknytning eller slet ingen tilknytning til den globale internetgruppe Anonymous," siger han til DR Nyheder.

Han peger på at angrebet ikke er særlig professionelt udført.

"Når det er det globale Anonymous, så kører tingene meget mere professionelt. Det er nogle af verdens bedste hackere og klogeste hjerner, der slår sig sammen om at lave de her angreb. Så det er lige et niveau højere, end det vi ser her," siger han.

Hacker-gruppen Anonymous har tidligere truet og udført angreb i forbindelse med politiske konflikter. Hele Sverige har eksempelvis været et mål for netangreb.

Læs også:

Nyt hackerangreb truer arbejdsløse

Netangreb lægger svenske sider ned på stribe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere