KL's websted sendt til tælling af hackere

Som en konsekvens af lærerkonflikten er KL's webside blevet sendt i sort. Det kan være skolebørn, der keder sig, lyder det fra en ekspert.

Læs også:

Nyt hackerangreb truer arbejdsløse

Netangreb lægger svenske sider ned på stribe

I går klokken 19:00 var KL's webside nede på grund af et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

I går cirkulerede der trusler på Youtube om et kommende angreb, der altså blev til virkelighed i går aftes.

Der var blandt andet i form af en video, der udgav sig for at være afsendt af hacktivister fra Anonymous.

Det er dog langt fra sikkert, at dette er denne gruppe, som står bag angrebet.

Avisen.dk har kontaktet Anonymous' københavnske afdeling, der ikke vil kommentere forløbet.

Skolebørn, der keder sig
Sikkerhedsekspert Peter Kruse, der har fulgt hackergruppen gennem flere år, er ikke overbevist om, at angrebet eller videoen på Youtube kommer herfra.

"Jeg har set flere ting fra Anonymous, der har været mere professionelle. Det kan være skolebørn, der keder sig," siger Peter Kruse til Avisen.dk om videoen på nettet.

Samme holdning møder man hos Lars Konzack fra Københavns Universitet, der ligeledes har beskæftiget sig med Anonymous færden.

"Som jeg opfatter det, så har de kun meget løs tilknytning eller slet ingen tilknytning til den globale internetgruppe Anonymous," siger han til DR Nyheder.

Han peger på at angrebet ikke er særlig professionelt udført.

"Når det er det globale Anonymous, så kører tingene meget mere professionelt. Det er nogle af verdens bedste hackere og klogeste hjerner, der slår sig sammen om at lave de her angreb. Så det er lige et niveau højere, end det vi ser her," siger han.

Hacker-gruppen Anonymous har tidligere truet og udført angreb i forbindelse med politiske konflikter. Hele Sverige har eksempelvis været et mål for netangreb.

Læs også:

Nyt hackerangreb truer arbejdsløse

Netangreb lægger svenske sider ned på stribe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.