Artikel top billede

KL's websted sendt til tælling af hackere

Som en konsekvens af lærerkonflikten er KL's webside blevet sendt i sort. Det kan være skolebørn, der keder sig, lyder det fra en ekspert.

Læs også:

Nyt hackerangreb truer arbejdsløse

Netangreb lægger svenske sider ned på stribe

I går klokken 19:00 var KL's webside nede på grund af et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

I går cirkulerede der trusler på Youtube om et kommende angreb, der altså blev til virkelighed i går aftes.

Der var blandt andet i form af en video, der udgav sig for at være afsendt af hacktivister fra Anonymous.

Det er dog langt fra sikkert, at dette er denne gruppe, som står bag angrebet.

Avisen.dk har kontaktet Anonymous' københavnske afdeling, der ikke vil kommentere forløbet.

Skolebørn, der keder sig

Sikkerhedsekspert Peter Kruse, der har fulgt hackergruppen gennem flere år, er ikke overbevist om, at angrebet eller videoen på Youtube kommer herfra.

"Jeg har set flere ting fra Anonymous, der har været mere professionelle. Det kan være skolebørn, der keder sig," siger Peter Kruse til Avisen.dk om videoen på nettet.

Samme holdning møder man hos Lars Konzack fra Københavns Universitet, der ligeledes har beskæftiget sig med Anonymous færden.

"Som jeg opfatter det, så har de kun meget løs tilknytning eller slet ingen tilknytning til den globale internetgruppe Anonymous," siger han til DR Nyheder.

Han peger på at angrebet ikke er særlig professionelt udført.

"Når det er det globale Anonymous, så kører tingene meget mere professionelt. Det er nogle af verdens bedste hackere og klogeste hjerner, der slår sig sammen om at lave de her angreb. Så det er lige et niveau højere, end det vi ser her," siger han.

Hacker-gruppen Anonymous har tidligere truet og udført angreb i forbindelse med politiske konflikter. Hele Sverige har eksempelvis været et mål for netangreb.

Læs også:

Nyt hackerangreb truer arbejdsløse

Netangreb lægger svenske sider ned på stribe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere