Artikel top billede

Ericsson køber bredbånds-tv af Microsoft: Vil hjælpe teleselskaber

Med spritnyt Ericsson-opkøb hjælper netværksgiganten sine kunder, teleselskaberne, med at få styrket deres TV-muskel.

Læs også: Rygte: Ericsson vil købe Microsofts IPTV-enhed

Ericsson har købt Microsofts IPTV-enhed Mediaroom.

Det bekræftede selskabet i går, efter rygter om det strategiske køb har summet i de sidste ugers tid.

Microsofts Mediaroom er baseret i Californien og har 400 ansatte.

Med købet bliver Ericsson markedets førende leverandør af internetbaseret tv og multiscreen-løsninger med en markedsandel på mere end 25 procent, skriver selskabet i en meddelelse.

Dermed kan Ericssons kunder, teleselskaberne, se frem til at stå stærkere i kampen om tv-markedet, som i stigende grad smelter sammen med markedet for telefoni og bredbånd, og som derfor har afgørende strategisk betydning.

"Mediaroom er den førende platform inden for TV/video distribution brugt af verdens største IPTV operatører. Dette strategiske opkøb positionerer Ericsson som markedets førende leverandør, gennem kombinationen af Mediarooms erfarne og talentfulde medarbejdere og Ericssons end-to-end service struktur" udtaler Per Borgklint, Senior Vice President i Ericsson.

På globalt plan vurderes det, at 76 millioner abonnerer på IPTV i 2013. Tallet forventes at stige til 105 millioner abonnementer i 2015.

"Ericssons vision om The Networked Society forudser at vi inden 2018 vil have 50 millioner enheder forbundet via bredbånd, mobilt bredbånd og cloud-teknologi. Fremtidens TV/video distribution er en essentiel del af denne vision. Vi forventer at IPTV vil forandre forbrugernes vaner og mønstre på samme måde som mobiltelefonen gjorde," udtaler Per Borgklint i pressemeddelelsen.

De to parter forventer at handlen går endeligt igennem i anden halvdel af 2013. Prisen er ikke offentliggjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere