Artikel top billede

Ericsson køber bredbånds-tv af Microsoft: Vil hjælpe teleselskaber

Med spritnyt Ericsson-opkøb hjælper netværksgiganten sine kunder, teleselskaberne, med at få styrket deres TV-muskel.

Læs også: Rygte: Ericsson vil købe Microsofts IPTV-enhed

Ericsson har købt Microsofts IPTV-enhed Mediaroom.

Det bekræftede selskabet i går, efter rygter om det strategiske køb har summet i de sidste ugers tid.

Microsofts Mediaroom er baseret i Californien og har 400 ansatte.

Med købet bliver Ericsson markedets førende leverandør af internetbaseret tv og multiscreen-løsninger med en markedsandel på mere end 25 procent, skriver selskabet i en meddelelse.

Dermed kan Ericssons kunder, teleselskaberne, se frem til at stå stærkere i kampen om tv-markedet, som i stigende grad smelter sammen med markedet for telefoni og bredbånd, og som derfor har afgørende strategisk betydning.

"Mediaroom er den førende platform inden for TV/video distribution brugt af verdens største IPTV operatører. Dette strategiske opkøb positionerer Ericsson som markedets førende leverandør, gennem kombinationen af Mediarooms erfarne og talentfulde medarbejdere og Ericssons end-to-end service struktur" udtaler Per Borgklint, Senior Vice President i Ericsson.

På globalt plan vurderes det, at 76 millioner abonnerer på IPTV i 2013. Tallet forventes at stige til 105 millioner abonnementer i 2015.

"Ericssons vision om The Networked Society forudser at vi inden 2018 vil have 50 millioner enheder forbundet via bredbånd, mobilt bredbånd og cloud-teknologi. Fremtidens TV/video distribution er en essentiel del af denne vision. Vi forventer at IPTV vil forandre forbrugernes vaner og mønstre på samme måde som mobiltelefonen gjorde," udtaler Per Borgklint i pressemeddelelsen.

De to parter forventer at handlen går endeligt igennem i anden halvdel af 2013. Prisen er ikke offentliggjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”