Artikel top billede

Ericsson køber bredbånds-tv af Microsoft: Vil hjælpe teleselskaber

Med spritnyt Ericsson-opkøb hjælper netværksgiganten sine kunder, teleselskaberne, med at få styrket deres TV-muskel.

Læs også: Rygte: Ericsson vil købe Microsofts IPTV-enhed

Ericsson har købt Microsofts IPTV-enhed Mediaroom.

Det bekræftede selskabet i går, efter rygter om det strategiske køb har summet i de sidste ugers tid.

Microsofts Mediaroom er baseret i Californien og har 400 ansatte.

Med købet bliver Ericsson markedets førende leverandør af internetbaseret tv og multiscreen-løsninger med en markedsandel på mere end 25 procent, skriver selskabet i en meddelelse.

Dermed kan Ericssons kunder, teleselskaberne, se frem til at stå stærkere i kampen om tv-markedet, som i stigende grad smelter sammen med markedet for telefoni og bredbånd, og som derfor har afgørende strategisk betydning.

"Mediaroom er den førende platform inden for TV/video distribution brugt af verdens største IPTV operatører. Dette strategiske opkøb positionerer Ericsson som markedets førende leverandør, gennem kombinationen af Mediarooms erfarne og talentfulde medarbejdere og Ericssons end-to-end service struktur" udtaler Per Borgklint, Senior Vice President i Ericsson.

På globalt plan vurderes det, at 76 millioner abonnerer på IPTV i 2013. Tallet forventes at stige til 105 millioner abonnementer i 2015.

"Ericssons vision om The Networked Society forudser at vi inden 2018 vil have 50 millioner enheder forbundet via bredbånd, mobilt bredbånd og cloud-teknologi. Fremtidens TV/video distribution er en essentiel del af denne vision. Vi forventer at IPTV vil forandre forbrugernes vaner og mønstre på samme måde som mobiltelefonen gjorde," udtaler Per Borgklint i pressemeddelelsen.

De to parter forventer at handlen går endeligt igennem i anden halvdel af 2013. Prisen er ikke offentliggjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere