Artikel top billede

Rygte: Ericsson vil købe Microsofts IPTV-enhed

Netværksgiganten Ericsson er i forhandlinger om at købe Microsofts IPTV-enhed. Et strategisk skridt til gavn for teleselskaberne.

Læs også: Ericsson-boss: Her tjener vi vores mange milliarder

Inden for de næste par uger vil verdens største leverandør af telenetværk, Ericsson offentliggøre købet af Microsofts IPTV-enhed, også kaldet MediaRoom.

Det skriver Bloomberg baseret på kilder tæt på processen.

Ifølge kilderne skal det ventede køb ses som en strategisk håndsrækning til Ericssons primære kunder, teleselskaberne, hvis indtjening er presset af konkurrencen fra internet- og kabeludbydere.

Som leverandør af teleselskabernes netværksudstyr rammer det nemlig også Ericsson, når teleselskabernes pressede indtjening får dem til at holde igen med investeringerne.

Set med Microsofts øjne hænger et salg sammen med software-kæmpens fokus på at levere tv via Xbox spillekonsollen.

En analytiker kalder det potentielle køb for markeringen af et strategisk skifte for Microsoft.

"MediaRoom er gået fra at være en central del af Microsofts tv-strategi til at være en sidebeskæftigelse," siger Colin Dixon, chefanalytiker hos nScreenMedia til Bloomberg.

Ifølge avisen har hverken Ericsson eller Microsoft ønsket at kommentere på rygterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Googles annoncering slår alle rekorder i nyt regnskab fra Alphabet
Alphabets regnskab for det seneste afsluttede kvartal har igen manifesteret Google-søgemaskinen som den absolut førende annonce-udbyder på markedet. Regnskabet slår flere rekorder og overgår alle forventninger.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.