Den mobile adgang til kommunens it-system anvender ikke NemID. Det har været afgørende for at få grønt lys fra Datatilsynet til at bruge medarbejdernes private NemID til andre login-løsninger.

Kommunalt ansatte kan bruge privat NemID til arbejde

Må medarbejderne logge på it-systemer med en privat NemID? Svaret er både ja og nej. Det afhænger nemlig af omstændighederne. Se hvorfor Rudersdal godt må bruge NemID.

Læs også:
Datatilsynet stopper kommunernes NemID-login

Stor-kommune trodser Datatilsynet om NemID

Kommune-krav: Vi vil kunne bruge NemID på jobbet

Datatilsynet har nu taget stilling til en klagesag, og har givet Rudersdal kommune medhold i, at de gerne må bruge medarbejdernes NemID som login til kommunens it-systemer.

Det hele startede tilbage i 2011.

I august 2011 lukkede Datatilsynet for, at kommunerne kunne anvende medarbejdernes private NemID som login til de kommunale systemer.

Den historie kan du læse her.

Det gjorde tilsynet med en begrundelse om, at det er i strid med persondataloven, hvis de ansatte i landets kommuner bliver bedt om at logge på arbejdssystemerne med deres personlige NemID.

Med andre ord må privatliv og arbejde ikke blandes sammen.

Hele sagen fra 2011 kan læses på Datatilsynets webside.

Klage fra IDA
Sagen om Rudersdal kommune opstod efter, at Ingeniørforeningen, IDA, den 13. september 2012 klagede over kommunens anvendelse af medarbejdernes private NemID i log-ind-procedurer - med udgangspunkt i ovenstående.

Men Datatilsynet giver nu Rudersdal kommune lov til at anvende medarbejdernes private NemID-login som adgang til et kommunalt it-system.

Måden, som Rudersdal kommune håndterer medarbejdernes login på, er nemlig i form af en frivillig løsning, og det må man godt, vurderer Datatilsynet.

I kommunen skal medarbejderne blandt andet indberette kørsel, ferie og omsorgsdage digitalt i systemet, der hedder MedarbejderRuden.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.