Artikel top billede

Pandemisk influenza, husdyrsygdomme og zoonoser
samt it-kriminalitet er på listen over de værste trusler mod landet.

Så farlige er it-angreb for Danmark: Blandt de 10 største trusler

Beredskabsstyrelsens nationale risikobillede sætter it-kriminalitet på top 10-listen over de værste trusler mod kongeriget.

De 10 hændelser, der kan medfører medføre større ulykker og katastrofer, er blevet kortlagt af Beredskabsstyrelsen i en ny rapport, der netop har set dagens lys.

Listen over de værste ulykker ser ifølge Beredskabsstyrelsen således ud:

1. Orkaner, stærke storme og stormfloder.

2. Kraftig regn og skybrud.

3. Pandemisk influenza.

4. Husdyrsygdomme og zoonoser.

5. Transportulykker.

6. Ulykker med farlige stoffer på land.

7. Forureningsulykker til søs.

8. Nukleare ulykker.

9. Terrorhandlinger.

10. Cyber-angreb.

Grafikke viser de alvorligste natur- og menneskeskabte risici set i et dansk perspektiv inden for kategorierne 'ekstreme vejrhændelser', 'alvorlige smitsomme sygdomme', 'ulykker' og 'sikkerhedsmæssige trusler'. Klik for stort billede. Kilde: Beredskabsstyrelsen.

It er en trussel

It-kriminalitet er røget ind på listens 10, plads.

"Den største ændring ligger i erkendelsen af, at cyber-angreb skal tages alvorligt. Cyber-angreb er ikke noget nyt fænomen, men kan i dag få langt større konsekvenser end tidligere, fordi det moderne samfund bliver stadig mere afhængigt af informationsteknologi, og de kritiske funktioner er koblet sammen i store og komplekse netværk," lyder fra direktør i Beredskabsstyrelsen, Henning Thiesen.

Herfra peger man på, at der er oprettet et Center for Cyber-sikkerhed, menat et robust beredskab i forhold til it-angreb også omfatter myndigheder, virksomheder og private, hvis man skal forebygge.

Vurderingen er foretaget på baggrund af hændelsestypernes mulige konsekvenser for liv, helbred, velfærd, ejendom, økonomi, miljø samt tilgængeligheden af kritiske samfundsfunktioner, lyder det fra Beredskabsstyrelsen.

Hele rapporten kan hentes på Beredskabsstyrelsens webside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.