Artikel top billede

Oracle-topchef: Slut med Oracle-sælgeres aggressive metoder

Det skal være slut med Oracle-sælgernes aggressive salgsmetoder, lyder det fra Oracles topchef, Mark Hurd. Se her hvordan han vil stoppe sine sælgeres frembrusende metoder.

Oracle skal være langt nemmere at arbejde sammen med.

Sådan lyder den klare besked fra selskabets topchef, Mark Hurd, der har flere ideer til, hvordan Oracle skal række hånden frem med kunderne.

Oracle er ellers ikke kendt som det selskab i verden, som det er nemmest at arbejde sammen med, og der har gennem årene været mange historier fremme om selskabets kontante facon. Det kan læse et dansk eksempel her.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, Computerworld News Service, er Oracle i USA kendt for at bombardere kunder med henvendelser fra mange forskellige account-ansvarlige, der hver især sælger forskellige produkter.

Men alt det skal snart være historie, lyder det fra Mark Hurd.

Ønsker ikke at være svære

"Vi ønsker ikke at være svære at samarbejde med. Vi har altså ikke en strategi om, at vi skal være svære at være i stue med," siger han.

Og netop den forbedrede samarbejdsvilje skal være motor under selskabets overordnede formål: At sælge mere. Og bedre.

Oracle er nemlig i fuld gang med at udvide antallet af sælgere i selskabet.

Men selskabet vil samtidig sørge for, at sælgerne bliver mere kompetente med langt mere specialiseret viden om Oracles produkter.

"I mit hjerte mener jeg, at sælgere uden dyb viden om de produkter, de sælger, er aldeles værdiløse," siger Mark Hurd.

Sammenhængende plan

Hertil kommer, at topchefen ser store muligheder for forbedringer, når det gælder sælgernes evne til at sammensætte en sammenhængende plan for kunderne.

Topchefen sigter nu efter et tæt samarbejde med de forskellige bruger-grupper, hvor Oracle-kunderne typisk samler sig.

"Jeg ser på bruger-grupperne som en slags udvidelse af Oracle. Vi ønsker deres input, og jeg har givet vores teams besked om, at de skal lægge mere energi i dette område," siger han.

Kunder skal være glade og lykkelige

Ultimativt skal Oracles kunder være så glade og tilfredse, at de reelt agerer som en "udvidelse af Oracles salgsafdelinger," lyder det fra Mark Hurd.

Formand for brugergruppen Oracle Applications Users Group, Margaret Wright, synes ifølge Computerworld News Service godt om udmeldingen.

Mere specialiserede og bedre uddannede Oracle-salgsfolk kan nemlig gøre, at sælgerne oplyser 'mere end et navn og en pris," når de ringer til kunderne, som hun siger.

Læs også:

Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på.

Her er forklaringen på Oracles prispolitik.

Oracle tvinger kunde til at købe gammel hardware .

Sådan undgår du at falde i den dyre licens-fælde.

Oracle fraskriver sig al juridisk ansvar for egen it-guide

Mere kontrol: Softwarefirmaer vil øge antallet af licens-audits.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.