Artikel top billede

It-gigant kan score kassen på dansk svindel-sag

En international it-gigant kan komme til at stå som den helt store vinder af spetakulær og kæmpe dansk svindel-sag.

Læs også:
John Trolle i gang med it-comebakc fra fængslet 

Kendis-batajle: Sådan forsøgte Trolle af fuppe Peter Warnøe

I disse dage foregår hovedforhandlingen i Vestre Landsret i en erstatningssag til 100 millioner kroner imod den tidligere bestyrelse i Memory Card Technology, dets revisorer Ernst & Young og PricewaterhouseCoopers og den tidligere direktør John Trolle.

Konkursboet mener, at de alle har svigtet deres ansvar, hvilket i sidste ende har været stærkt medvirkende til at Danske Bank og Nordea har tabt en halv milliard kroner.

Midt i den ellers mere normale bevisførelse er der også foretaget et lettere dramatisk juridisk skridt fra de sagsøgtes side.

For faktisk påstår de sagsøgte, ifølge Per Magid fra konkursboet, at konkursboet slet ikke kan stille erstatningskravet - det tilhører i stedet en stor amerikansk it-virksomhed med navnet Dataram.

Konkursboet afviser blankt 
Hos konkursboet afviser man dog blankt, at de sagsøgtes påstand skulle have noget på sig.

"Boet er ikke enig i de sagsøgtes synspunkt om, at erstatningskravet er overdraget til Dataram," skriver advokat fra konkursboet Per Magid i en mail til Computerworld.

Det er ikke lykkes Computerworld at få en kommentar fra Dataram. 

Dataram købte i sin tid stumperne af Memory Card Technology, da det gik ned med et brag. Prisen var i omegnen af en kvart milliard kroner.

Købte for 260 millioner MTC-rester 
Kort efter blev John Trolles højre hånd igennem flere år hos Memory Card Technology, Lars Marcher, i øvrigt topchef hos netop Dataram.

Op til salget af resterne af Memory Card Technology var repræsentanter for bankerne også på besøg, fremgår det af artikler fra dengang.

Men om man er kommet til at sælge lidt for mange rettigheder juridisk set, ser erstatningssagen altså ud til at afgøre.

Erstatningskravet fra konkursboet er som nævnt 100 millioner kroner.

Straffesagen slut

Hovedforhandlingen i erstatningssagen i Vestre Landsret i Viborg er berammet til at vare til medio marts.

I en tidligere straffesag i skandalen var først en håndfuld Memory Card Technology-folk sigtet, siden blev tre tiltalt, men kun stifter, medejer og direktør John Trolle blev dømt.

For nylig begyndte han at afsone seks års fængsel i Sdr Omme Statsfængsel, hvorfra han iøvrigt er igang med et it-comeback.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere