Artikel top billede

It-gigant kan score kassen på dansk svindel-sag

En international it-gigant kan komme til at stå som den helt store vinder af spetakulær og kæmpe dansk svindel-sag.

Læs også:
John Trolle i gang med it-comebakc fra fængslet 

Kendis-batajle: Sådan forsøgte Trolle af fuppe Peter Warnøe

I disse dage foregår hovedforhandlingen i Vestre Landsret i en erstatningssag til 100 millioner kroner imod den tidligere bestyrelse i Memory Card Technology, dets revisorer Ernst & Young og PricewaterhouseCoopers og den tidligere direktør John Trolle.

Konkursboet mener, at de alle har svigtet deres ansvar, hvilket i sidste ende har været stærkt medvirkende til at Danske Bank og Nordea har tabt en halv milliard kroner.

Midt i den ellers mere normale bevisførelse er der også foretaget et lettere dramatisk juridisk skridt fra de sagsøgtes side.

For faktisk påstår de sagsøgte, ifølge Per Magid fra konkursboet, at konkursboet slet ikke kan stille erstatningskravet - det tilhører i stedet en stor amerikansk it-virksomhed med navnet Dataram.

Konkursboet afviser blankt 
Hos konkursboet afviser man dog blankt, at de sagsøgtes påstand skulle have noget på sig.

"Boet er ikke enig i de sagsøgtes synspunkt om, at erstatningskravet er overdraget til Dataram," skriver advokat fra konkursboet Per Magid i en mail til Computerworld.

Det er ikke lykkes Computerworld at få en kommentar fra Dataram. 

Dataram købte i sin tid stumperne af Memory Card Technology, da det gik ned med et brag. Prisen var i omegnen af en kvart milliard kroner.

Købte for 260 millioner MTC-rester 
Kort efter blev John Trolles højre hånd igennem flere år hos Memory Card Technology, Lars Marcher, i øvrigt topchef hos netop Dataram.

Op til salget af resterne af Memory Card Technology var repræsentanter for bankerne også på besøg, fremgår det af artikler fra dengang.

Men om man er kommet til at sælge lidt for mange rettigheder juridisk set, ser erstatningssagen altså ud til at afgøre.

Erstatningskravet fra konkursboet er som nævnt 100 millioner kroner.

Straffesagen slut

Hovedforhandlingen i erstatningssagen i Vestre Landsret i Viborg er berammet til at vare til medio marts.

I en tidligere straffesag i skandalen var først en håndfuld Memory Card Technology-folk sigtet, siden blev tre tiltalt, men kun stifter, medejer og direktør John Trolle blev dømt.

For nylig begyndte han at afsone seks års fængsel i Sdr Omme Statsfængsel, hvorfra han iøvrigt er igang med et it-comeback.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.