Artikel top billede

John Trolle i gang med it-comeback fra dansk fængsel

Storsvindler, der afsoner en dom i Sdr. Omme Statsfængsel for bedrageri, er godt i gang med dansk it-comeback.

Læs også: 12 år efter krak: It-bestyrelse hives i retten

Den dømte bedrager John Trolle, der i dag har skiftet navn til John Rasmussen, er i gang med et comeback i den danske it-branche.

Det afslører en ny bog "En svindlers storhed og fald", der beskriver den tidligere topchefs jetsetliv og den spektakulære erhvervsskandale om virksomheden Memory Card Technologys kollaps.

I maj 2012 begyndte John Trolle sin afsoning på seks års fængsel i Sdr. Omme Statsfængsel for bedrageri.

Men det afholder ham ikke fra at gøre comeback i it-branchen i Danmark.

Papirer fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen afslører således, at Michael Bjering Jensen, der er John Trolles svigersøn, i slutningen af februar 2012 - umiddelbart inden John Trolle
skal afsone sin fængselsdom - stifter det danske firma Xstra Scandinavia under branchekoden "Engroshandel med computere, ydre enheder og software".

Gør brug af viden og kontakter

Michael Bjering Jensen bekræfter over for bogens forfattere, at han har stiftet det danske selskab, og at det samarbejder med det belgiske selskab Xstra, der ifølge ham formelt er ejet af John Trolles belgiske hustru, Willian Verhees.

"Vi gør alle brug af hans viden og kontakter, der er bygget op gennem mange år i samme branche," fortæller Michael Bjering Jensen i bogen om John Trolles tilknytning til selskaberne.

Det bekymrer ikke Michael Bjering Jensen, at John Trolle er dømt for økonomisk kriminalitet og i dag afsoner i et åbent fængsel.

Han mener i øvrigt, at John Trolle er "alt for hårdt dømt".

"Han drev jo ikke den store virksomhed alene, det ved vi jo godt alle sammen. Jeg er i øvrigt overbevist om, at han har lært af de fejl, han har begået," siger Michael Bjering Jensen, der dog ikke ønsker ikke at kaste lys over, hvem der foreslog, at han skulle stifte selskabet og samarbejde med de øvrige Xstra-selskaber.

Samarbejdspartner indgik aftale med John Trolle

John Trolle har tidligere taget telefonen, når kunder eller andre ringede til konens belgiske selskab, Xstra, der ligesom Memory Card Technology, sælger hukommelseschips.

Primært som forhandler af produkter fra hukommelseskortproducenten Pretec.

I januar 2013 konfronterer bogens forfattere Rick Chu fra Pretec med John Trolles koblinger til Xstra og det faktum, at han afsoner en årelang straf for økonomisk kriminalitet.

Men det lader heller ikke til at afskrække det taiwanske selskab.

"Vi er godt bekendte med John Trolles historie. Det er derfor, han kunne lave en aftale med Pretec," lyder det fra Rick Chu.

Hos Pretec forklarer man dog også, at de ikke billiger hans adfærd eller handlinger.

"Vi laver bare forretninger med ham," forklarer Rick Chu, der ikke ønsker at oplyse mere om samarbejdet.

Må ikke drive virksomhed

Udover de seks år John Trolle skal afsone i fængslet, er han også frakendt af retten til indtil videre "at være stifter af eller direktør eller medlem af bestyrelsen i et selskab med begrænset ansvar, et selskab eller forening."

I bogen påpeger professor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet i øvrigt, at en dom, der siger, at man ikke må drive virksomhed, som den, John Trolle er idømt, er titel-uafhængig.

"Altså afhænger en eventuel overtrædelse af, hvad han konkret gør og laver i en virksomhed i dag," udtaler Lars Bo Langsted.

I tirsdags begyndte hovedforhandlingen ved Vestre Landsret i en erstatningssag til 100 millioner kroner i øvrigt. Det kan du læse mere om her.

Her kræver boet efter Memory Card Technology erstatning af den tidligere bestyrelse, revisorer og John Trolle.

Bogen, som John Trolle har afvist at medvirke i og kommentere oplysninger fra, udkommer på Turbine Forlag den 11. april.

Forfatterne til bogen er Computerworld-journalist Kristian Hansen, Comon-journalist Jacob Wittorff og freelance-journalist Thomas Jensen.

Læs også:

Kendis-batalje: Sådan forsøgte John Trolle at fuppe Peter Warnøe

John Trolle i retten i dag: Jeg skal frifindes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.