Artikel top billede

Online-firma fyrer 120 mand i Danmark

Dansk it-kæmpe flytter store dele af forretningen til Polen, hvor lønningerne er lavere end i Danmark. Det koster 120 ansatte jobbet.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand

Danske finans-it-kæmper fyrer 99 ansatte

SmartGuy, der sælger modetøj på nettet, har valgt at lukke sit lager, der er placeret i den vestsjællandske by Jyderup.

I stedet skal bukser, blazere og undertøj skippes af sted fra den polske havneby Stettin.

Det gør man på baggrund af, at der kan spares på lønningerne ved at flytte lagerfunktionen over på den anden side af Østersøen.

Flytningen har dog den konsekvens, at 120 danske medarbejdere skal se sig om efter et andet arbejde.

"Lønniveauet er simpelthen for højt. Vores overskud efter skat er ikke nok til at finansiere vores egen vækst. Det er en hård og svær beslutning, vi har truffet, men det er den rigtige," siger Nicolai Kærgaard, der er direktør i SmartGuy til epn.dk.

Samme leveringstid

Firmaet har allerede købt de nødvendige bygninger i Polen, som har kostet 55 millioner kroner.

På den lange bane forventer firmaet dog at spare op i mod 25 millioner kroner på årsbasis.

Selv om distancen er længere, så har en flytning til Polen ikke betydning for, hvor lang tid det tager at sende en vare til en dansk kunde.

"Tværtimod vil vi kunne øge vores døgndrift en smule. Vi vil være i stand til at pakke om natten og i højtiderne, og vi får en lille fordel i forhold til de nærmarkeder, vi satser på som Tyskland og Ukraine," forklarer Nicolai Kærgaard til epn.dk.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand

Danske finans-it-kæmper fyrer 99 ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.