Artikel top billede

Online-firma fyrer 120 mand i Danmark

Dansk it-kæmpe flytter store dele af forretningen til Polen, hvor lønningerne er lavere end i Danmark. Det koster 120 ansatte jobbet.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand

Danske finans-it-kæmper fyrer 99 ansatte

SmartGuy, der sælger modetøj på nettet, har valgt at lukke sit lager, der er placeret i den vestsjællandske by Jyderup.

I stedet skal bukser, blazere og undertøj skippes af sted fra den polske havneby Stettin.

Det gør man på baggrund af, at der kan spares på lønningerne ved at flytte lagerfunktionen over på den anden side af Østersøen.

Flytningen har dog den konsekvens, at 120 danske medarbejdere skal se sig om efter et andet arbejde.

"Lønniveauet er simpelthen for højt. Vores overskud efter skat er ikke nok til at finansiere vores egen vækst. Det er en hård og svær beslutning, vi har truffet, men det er den rigtige," siger Nicolai Kærgaard, der er direktør i SmartGuy til epn.dk.

Samme leveringstid

Firmaet har allerede købt de nødvendige bygninger i Polen, som har kostet 55 millioner kroner.

På den lange bane forventer firmaet dog at spare op i mod 25 millioner kroner på årsbasis.

Selv om distancen er længere, så har en flytning til Polen ikke betydning for, hvor lang tid det tager at sende en vare til en dansk kunde.

"Tværtimod vil vi kunne øge vores døgndrift en smule. Vi vil være i stand til at pakke om natten og i højtiderne, og vi får en lille fordel i forhold til de nærmarkeder, vi satser på som Tyskland og Ukraine," forklarer Nicolai Kærgaard til epn.dk.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand

Danske finans-it-kæmper fyrer 99 ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere