Artikel top billede

Danske finans-it-kæmper fyrer 99 ansatte

Omkostningstilpasning. Sådan lyder forklaringen på, at 99 medarbejdere i to store it-selskaber nu skal se sig om efter nye græsgange.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand

26 personer i Bankdata og 73 i Nets, heraf 47 i Danmark, må nu ud på jobmarkedet for at finde sig en ny arbejdsplads.

De har nemlig fået udleveret en grå konvolut indeholdende en fyreseddel.

Det kan man læse i Nyhedsbrevet Finans.

Forklaringen på Bankdatas beslutning er, at "opsigelserne sker med baggrund i virksomhedens ændrede driftsmæssige og organisatoriske forhold, som kræver en omkostningstilpasning," lyder det fra Bøge Christiansen, der er fællestillidsmand og formand for personaleforeningen i Bankdata, til Nyhedsbrevet Finans.

Bankdata leverer it-løsninger til den finansielle sektor og ejes af 13 pengeinstitutter, der også er firmaets kunder. Virksomheden har 650 ansatte.

Flere er måske på vej

I Nets, der blandt andet står bag NemID, blev 73 afskediget og 47 af fyringerne faldt i Danmark. De resterende i Norge, Sverige og Finland.

Nets har samlet set 2.700 ansatte. 

"Besparelser er den reelle årsag. Ledelsen er presset hårdt af bestyrelsen. Vi har ikke helt opnået de synergieffekter på omkostningssiden, som bestyrelsen var blevet lovet ved starten af fusionen mellem Nordito og PBS", siger fællestillidsmand i Nets, Frank A. Olsen.

Nets har desuden bebudet besparelser igen næste år, men har ikke sagt, om de vil udmønte sig i fyringer.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere