Artikel top billede

Danske finans-it-kæmper fyrer 99 ansatte

Omkostningstilpasning. Sådan lyder forklaringen på, at 99 medarbejdere i to store it-selskaber nu skal se sig om efter nye græsgange.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand

26 personer i Bankdata og 73 i Nets, heraf 47 i Danmark, må nu ud på jobmarkedet for at finde sig en ny arbejdsplads.

De har nemlig fået udleveret en grå konvolut indeholdende en fyreseddel.

Det kan man læse i Nyhedsbrevet Finans.

Forklaringen på Bankdatas beslutning er, at "opsigelserne sker med baggrund i virksomhedens ændrede driftsmæssige og organisatoriske forhold, som kræver en omkostningstilpasning," lyder det fra Bøge Christiansen, der er fællestillidsmand og formand for personaleforeningen i Bankdata, til Nyhedsbrevet Finans.

Bankdata leverer it-løsninger til den finansielle sektor og ejes af 13 pengeinstitutter, der også er firmaets kunder. Virksomheden har 650 ansatte.

Flere er måske på vej

I Nets, der blandt andet står bag NemID, blev 73 afskediget og 47 af fyringerne faldt i Danmark. De resterende i Norge, Sverige og Finland.

Nets har samlet set 2.700 ansatte. 

"Besparelser er den reelle årsag. Ledelsen er presset hårdt af bestyrelsen. Vi har ikke helt opnået de synergieffekter på omkostningssiden, som bestyrelsen var blevet lovet ved starten af fusionen mellem Nordito og PBS", siger fællestillidsmand i Nets, Frank A. Olsen.

Nets har desuden bebudet besparelser igen næste år, men har ikke sagt, om de vil udmønte sig i fyringer.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere