Danske finans-it-kæmper fyrer 99 ansatte

Omkostningstilpasning. Sådan lyder forklaringen på, at 99 medarbejdere i to store it-selskaber nu skal se sig om efter nye græsgange.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand

26 personer i Bankdata og 73 i Nets, heraf 47 i Danmark, må nu ud på jobmarkedet for at finde sig en ny arbejdsplads.

De har nemlig fået udleveret en grå konvolut indeholdende en fyreseddel.

Det kan man læse i Nyhedsbrevet Finans.

Forklaringen på Bankdatas beslutning er, at "opsigelserne sker med baggrund i virksomhedens ændrede driftsmæssige og organisatoriske forhold, som kræver en omkostningstilpasning," lyder det fra Bøge Christiansen, der er fællestillidsmand og formand for personaleforeningen i Bankdata, til Nyhedsbrevet Finans.

Bankdata leverer it-løsninger til den finansielle sektor og ejes af 13 pengeinstitutter, der også er firmaets kunder. Virksomheden har 650 ansatte.

Flere er måske på vej
I Nets, der blandt andet står bag NemID, blev 73 afskediget og 47 af fyringerne faldt i Danmark. De resterende i Norge, Sverige og Finland.

Nets har samlet set 2.700 ansatte. 

"Besparelser er den reelle årsag. Ledelsen er presset hårdt af bestyrelsen. Vi har ikke helt opnået de synergieffekter på omkostningssiden, som bestyrelsen var blevet lovet ved starten af fusionen mellem Nordito og PBS", siger fællestillidsmand i Nets, Frank A. Olsen.

Nets har desuden bebudet besparelser igen næste år, men har ikke sagt, om de vil udmønte sig i fyringer.

Læs også:
Stort software-hus fyrer 50 mand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.