Artikel top billede

Apple mister tablet-førertrøjen: Tørre tæv til iPad

Apples iOS mister tronen efter at have domineret tablet-markedet ganske suverænt i de seneste tre år.

De vilde vækstrater på markedet for tablet-computere fortsætter, men Apples iOS står til at blive vippet af pinden som den største platform. 

ABI Research vurderer, der i år vil blive sendt 150 millioner tablets afsted fra producenterne, hvilket er en stigning på 38 procent i forhold til sidste år.

I 2012 var omkring 60 procent af de tablets, der blev sendt ud i butikkerne, Apples iPad-modeller, mens 37 procent kørte Android og blot tre procent var med styresystemerne Windows og Blackberry.

"Tidevandet bevæger sig helt sikkert mod Android-baserede tablets, selvom Apple ikke vil slappe af, når selskabet kan mærke den voksende konkurrence," lyder det fra ABI Research.

"Den succes, Samsung har oplevet over det seneste år med smartphones, Android OS og Galaxy Note II, forventes også at rykke over på tablets i 2013."

Sådan vil Windows klare sig

Også IDC har netop udgivet opdaterede tal for den forventede udvikling på tablet-markedet.

Analysefirmaet venter, at de Android-baserede tablets i 2013 vil nå en markedsandel på 48,8 procent mod 46 procent til Apple.

I 2017 ventes det, at Android-producenterne vil have en markedsandel på 46 procent mod 43,5 procent til Apple. Den tredje store platform, Windows, vil til den tid ifølge IDC have en markedsandel på lige over 10 procent.

Lige siden den første iPad blev lanceret i starten af 2010 har Apple domineret tablet-markedet. 

Specielt i det seneste år er det dog blevet stadig tydeligere, at Apples iOS er på vej til at miste den altdominerende position.

Selvom iOS som platform altså formentlig mister tablet-tronen i år, vil Apple som producent stadig være den største, da Android-kagen som bekendt skal deles mellem en række producenter.  

Læs også:

Apples mægtige tablet-imperium kan ramle sammen

Apples vilde aktie-succes klinger af: Måske har selskabet toppet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.