Sådan håndterer TDC et DDoS-angreb

Se her, hvordan din internetudbyder forsøger at holde et overbelastningsangreb fra døren.

Slipper de enorme mængder trafik, der er forbundet med et overbelastningsangreb, først forbi din internetudbyder, så er det næsten umuligt at stoppe den.

Det var netop det, som KL erfarede, da organisationen blev ramt af en stribe DDoS-angreb, som begyndte i sidste uge.

Og derfor blev internetudbyderen, TDC, hentet til undsætning for at stoppe trafikken inde i KL's eget netværk.

"Når vi oplever hændelser af denne type, bekæmper vi angrebet inden i vores backbone. Det vil sige, inden trafikken kommer ud på kundens linje," fortæller teknisk sikkerhedschef i TDC, Lars Højberg.

"Trafikken mod den server, der er under angreb, routes til nogle specielle bokse i vores netværk. Her har vi omkring 25 forskellige håndtag, som vi kan trække i for at fjerne den uønskede trafik og videresende den normale trafik."

Han vil dog ikke fortælle præcist, hvad TDC gør bag linjerne.

"Jeg vil nødigt komme ind på detaljerne for ikke at afsløre noget overfor angriberne. Men vi filtrerer trafikken i god og ondsindet."

Hvordan kan I se forskel på legitim trafik og DDoS-trafik?


"Vi har en række indstillingsmuligheder, mere kan jeg ikke sige. Der er tale om et våbenkapløb, hvor man helst skal være foran."

Der er dog ingen garanti for, at der lukkes helt ned for angrebene. Det har man erfaret i KL, der trods en solid investering i sikkerheden, stadig oplever nedture på nettet.

Værste uge nogensinde
TDC har den seneste tid registreret høj aktivitet omkring cyber-angreb, og i sidste uge eskalerede det til hidtil usete højder.

"Vi har aldrig tidligere set så mange angreb gå igennem vores net som i den seneste uge," siger Lars Højberg.

"Det er svært at give et entydig svar på, hvad årsagen er, men der har været rigtig meget presseomtale, som måske kan inspirere. Det er meget nemt at udføre denne type angreb, så svage sjæle kan fristes."

Desuden har den igangværende konflikt mellem lærerne og KL givetvis været en kilde til en del af angrebene, vurderes det.

"Denne type angreb kommer ofte i bølger. Det så vi eksempelvis i efteråret i Sverige, da man lukkede et fildelings-site ned. Nu er det så blevet vores tur."

Får internetudbyderen en mere central rolle i bekæmpelsen af DDoS i fremtiden?

"Ja, afgjort. Det er meget svært at bekæmpe et angreb i sit eget netværk. Det skal man gøre på ISP'ens backbone, før det rammer kundens netværk."

Læs også:
Dansk teenager fanget efter DDoS-angreb mod KL

Så hård kan straffen blive for at angribe NemID

Nye angreb fra NemID-hackere: Myndigheder ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.