Artikel top billede

Sådan håndterer TDC et DDoS-angreb

Se her, hvordan din internetudbyder forsøger at holde et overbelastningsangreb fra døren.

Slipper de enorme mængder trafik, der er forbundet med et overbelastningsangreb, først forbi din internetudbyder, så er det næsten umuligt at stoppe den.

Det var netop det, som KL erfarede, da organisationen blev ramt af en stribe DDoS-angreb, som begyndte i sidste uge.

Og derfor blev internetudbyderen, TDC, hentet til undsætning for at stoppe trafikken inde i KL's eget netværk.

"Når vi oplever hændelser af denne type, bekæmper vi angrebet inden i vores backbone. Det vil sige, inden trafikken kommer ud på kundens linje," fortæller teknisk sikkerhedschef i TDC, Lars Højberg.

"Trafikken mod den server, der er under angreb, routes til nogle specielle bokse i vores netværk. Her har vi omkring 25 forskellige håndtag, som vi kan trække i for at fjerne den uønskede trafik og videresende den normale trafik."

Han vil dog ikke fortælle præcist, hvad TDC gør bag linjerne.

"Jeg vil nødigt komme ind på detaljerne for ikke at afsløre noget overfor angriberne. Men vi filtrerer trafikken i god og ondsindet."

Hvordan kan I se forskel på legitim trafik og DDoS-trafik?

"Vi har en række indstillingsmuligheder, mere kan jeg ikke sige. Der er tale om et våbenkapløb, hvor man helst skal være foran."

Der er dog ingen garanti for, at der lukkes helt ned for angrebene. Det har man erfaret i KL, der trods en solid investering i sikkerheden, stadig oplever nedture på nettet.

Værste uge nogensinde

TDC har den seneste tid registreret høj aktivitet omkring cyber-angreb, og i sidste uge eskalerede det til hidtil usete højder.

"Vi har aldrig tidligere set så mange angreb gå igennem vores net som i den seneste uge," siger Lars Højberg.

"Det er svært at give et entydig svar på, hvad årsagen er, men der har været rigtig meget presseomtale, som måske kan inspirere. Det er meget nemt at udføre denne type angreb, så svage sjæle kan fristes."

Desuden har den igangværende konflikt mellem lærerne og KL givetvis været en kilde til en del af angrebene, vurderes det.

"Denne type angreb kommer ofte i bølger. Det så vi eksempelvis i efteråret i Sverige, da man lukkede et fildelings-site ned. Nu er det så blevet vores tur."

Får internetudbyderen en mere central rolle i bekæmpelsen af DDoS i fremtiden?

"Ja, afgjort. Det er meget svært at bekæmpe et angreb i sit eget netværk. Det skal man gøre på ISP'ens backbone, før det rammer kundens netværk."

Læs også:
Dansk teenager fanget efter DDoS-angreb mod KL

Så hård kan straffen blive for at angribe NemID

Nye angreb fra NemID-hackere: Myndigheder ramt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere