Artikel top billede

Foto: Faheem Hussain

KL under stor-angreb: Håndterer situationen time for time

KL's egne netværksfolk kan ikke længere stå i mod de enorme trafikmængder, der bliver ved med at hagle ned over websiden. Nu hentes der hjælp hos TDC.

Læs også:
KL's websted sendt til tælling af hackere

I går klokken 19 blev KL's webside lagt ned i et DDoS-angreb.

Siden kom på højkant igen ved midnatstid, men er nu igen under heftig beskydning, fortæller Rune Scheye Koop, der er it-driftslederen i KL.

Han fortæller, at KL blev advaret allerede mandag formiddag.

"Vi fik tilsendt en video, hvori det blev fortalt, at KL ville blive angrebet. Derfor satte vi vores folk på opgaven i går. Klokken 18 begyndte trafikken at stige, og klokken 19 gik vi som bekendt ned."

Angrebene fortsatte natten igennem, og situationen er stadig kritisk.

"Vi er stadig under angreb, så man kan ikke sige, at situationen er under kontrol endnu," siger Rune Scheye Koop til Computerworld.

TDC inddrages

"Lige nu arbejder vi sammen med vores internetudbyder om at stoppe angrebene. Linjen ind til os er fyldt helt op med trafik," fortæller KL-manden.

KL's netværksfolk har løbende lukket af for trafik.

"I går fik vi lukket af, så web-serveren kom op igen, men her til morgen har trafikken været så heftig, at det ikke har været muligt at stoppe den. Derfor har vi bedt TDC om hjælp, så de kan stoppe trafikken tidligere."

Rune Scheye Koop afviser, at der er tale om "drengestreger", som det tidligere har været nævnt.

"Da jeg så videoen i går, havde jeg også den fornemmelse. Lige nu ligner det et angreb, der er noget større, end hvad et par drenge kan stable på benene."

Lige nu tager KL situationen time for time.

"Sidste mulighed kan være at lukke kl.dk ned i en periode, men vi håber, at TDC kan hjælpe til. Vores netværksfolk kan ikke gøre mere," siger han.

Læs også:
KL's websted sendt til tælling af hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital