Artikel top billede

Foto: Faheem Hussain

KL under stor-angreb: Håndterer situationen time for time

KL's egne netværksfolk kan ikke længere stå i mod de enorme trafikmængder, der bliver ved med at hagle ned over websiden. Nu hentes der hjælp hos TDC.

Læs også:
KL's websted sendt til tælling af hackere

I går klokken 19 blev KL's webside lagt ned i et DDoS-angreb.

Siden kom på højkant igen ved midnatstid, men er nu igen under heftig beskydning, fortæller Rune Scheye Koop, der er it-driftslederen i KL.

Han fortæller, at KL blev advaret allerede mandag formiddag.

"Vi fik tilsendt en video, hvori det blev fortalt, at KL ville blive angrebet. Derfor satte vi vores folk på opgaven i går. Klokken 18 begyndte trafikken at stige, og klokken 19 gik vi som bekendt ned."

Angrebene fortsatte natten igennem, og situationen er stadig kritisk.

"Vi er stadig under angreb, så man kan ikke sige, at situationen er under kontrol endnu," siger Rune Scheye Koop til Computerworld.

TDC inddrages

"Lige nu arbejder vi sammen med vores internetudbyder om at stoppe angrebene. Linjen ind til os er fyldt helt op med trafik," fortæller KL-manden.

KL's netværksfolk har løbende lukket af for trafik.

"I går fik vi lukket af, så web-serveren kom op igen, men her til morgen har trafikken været så heftig, at det ikke har været muligt at stoppe den. Derfor har vi bedt TDC om hjælp, så de kan stoppe trafikken tidligere."

Rune Scheye Koop afviser, at der er tale om "drengestreger", som det tidligere har været nævnt.

"Da jeg så videoen i går, havde jeg også den fornemmelse. Lige nu ligner det et angreb, der er noget større, end hvad et par drenge kan stable på benene."

Lige nu tager KL situationen time for time.

"Sidste mulighed kan være at lukke kl.dk ned i en periode, men vi håber, at TDC kan hjælpe til. Vores netværksfolk kan ikke gøre mere," siger han.

Læs også:
KL's websted sendt til tælling af hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere