Foto: Faheem Hussain

KL under stor-angreb: Håndterer situationen time for time

KL's egne netværksfolk kan ikke længere stå i mod de enorme trafikmængder, der bliver ved med at hagle ned over websiden. Nu hentes der hjælp hos TDC.

Læs også:
KL's websted sendt til tælling af hackere

I går klokken 19 blev KL's webside lagt ned i et DDoS-angreb.

Siden kom på højkant igen ved midnatstid, men er nu igen under heftig beskydning, fortæller Rune Scheye Koop, der er it-driftslederen i KL.

Han fortæller, at KL blev advaret allerede mandag formiddag.

"Vi fik tilsendt en video, hvori det blev fortalt, at KL ville blive angrebet. Derfor satte vi vores folk på opgaven i går. Klokken 18 begyndte trafikken at stige, og klokken 19 gik vi som bekendt ned."

Angrebene fortsatte natten igennem, og situationen er stadig kritisk.

"Vi er stadig under angreb, så man kan ikke sige, at situationen er under kontrol endnu," siger Rune Scheye Koop til Computerworld.

TDC inddrages
"Lige nu arbejder vi sammen med vores internetudbyder om at stoppe angrebene. Linjen ind til os er fyldt helt op med trafik," fortæller KL-manden.

KL's netværksfolk har løbende lukket af for trafik.

"I går fik vi lukket af, så web-serveren kom op igen, men her til morgen har trafikken været så heftig, at det ikke har været muligt at stoppe den. Derfor har vi bedt TDC om hjælp, så de kan stoppe trafikken tidligere."

Rune Scheye Koop afviser, at der er tale om "drengestreger", som det tidligere har været nævnt.

"Da jeg så videoen i går, havde jeg også den fornemmelse. Lige nu ligner det et angreb, der er noget større, end hvad et par drenge kan stable på benene."

Lige nu tager KL situationen time for time.

"Sidste mulighed kan være at lukke kl.dk ned i en periode, men vi håber, at TDC kan hjælpe til. Vores netværksfolk kan ikke gøre mere," siger han.

Læs også:
KL's websted sendt til tælling af hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.