Artikel top billede

Vild uenighed: Skal startknappen tilbage i Windows?

Det er ikke kun blandt forbrugerne, at der er et ønske om at få startknappen tilbage i Windows 8. En ekspert bakker op om, at det er det eneste rigtige at gøre for Microsoft. Hvad mener du?

Det vrimler med rygter og forventninger til den første store opdatering af Microsofts Windows 8, kendt som Blue eller Windows 8.1.

Opdateringen ventes frigivet senere i år, og det er allerede kommet frem, at Microsoft formentlig vil gøre det muligt at boote direkte til det klassiske Windows-skrivebord, ligesom der i de seneste dage har været skriverier om, at startknappen vender tilbage.

Forrester-analytiker J. P. Gownder mener, at Microsoft gør klogt at at foretage netop disse ændringer i Windows 8, der siden lanceringen i oktober har delt vandene blandt brugerne og producenterne.

"Dette er så sandelig funktioner, som Microsoft bør komme med til sine kunder med den næste frigivelse," skriver han i et blogindlæg.

Han er godt klar over, at der er dem, der mener, at Microsoft er gået all-in med det nye modern UI, tidligere kendt som Metro, fordi man har ønsket at genopfinde Windows til en touch-verden, og at det derfor måtte betyde, at startknappen skulle fjernes.

Derfor skal startknappen tilbage

Alligevel mener J.P. Gownder, at Microsoft skal genindføre startknappen i Windows 8. Han har blandt andet følgende argumenter: 

- Brugerne lever endnu ikke udelukkende med modern UI, blandt andet fordi Windows Store med de nye apps endnu er under udbygning.

"Indtil Windows Store app-økosystemet udvides, giver det ikke mening at handicappe brugerne i forhold til desktop mode-software," skriver han.

- Hybrid-computerne og de nye konverterbare pc'er er mere bærbare, end de er tablets.

"Desktop mode forbliver væsentlig for brugeroplevelsen, hvilket betyder, at det skal fungere mindst lige så godt som i Windows 7." 

- Brugere er allerede begyndt at bruge startknap-emulatorer og work-arounds.

"Som altid, når brugere ikke er tilfredse, så finder de work-arounds," skriver Forrester-analytiker J. P. Gownder.

Han konkluderer: "At give brugerne velkendte værktøjer vil ikke være at overgive sig, men snarere et tegn på, at Microsoft lytter til brugerne."

Andre hylder Microsoft

Andre eksperter har dog tidligere argumenteret for, at det var rigtigt af Microsoft at gå all-in med den nye brugergrænseflade og dermed også beslutningen om at fjerne startknappen.

Ron Tolido, der er senior vice president hos Capgemini, har udtalt:

"Windows 8 fører dig så hurtigt som muligt hen til det, du har brug for, uden at genere dig med de underliggende mekanikker ... Det tager en frisk, fordomsfri tilgang til nutidens og fremtidens virksomheds-udfordringer, så man kan sætte pris på og udnytte potentialet i banebrydende teknologier."

Hvad mener du?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.