Ung studerende hængt ud som NemID-hacker: Nægter alt

Interview: Hackere hænger 20-årig studerende ud som manden bag DDoS-angrebet mod NemID. Men den 20-årige afviser overfor Computerworld alle beskyldningerne.

En mystisk e-mail tikkede ind til redaktionen på Computerworld klokken 04:13 onsdag morgen.

Indholdet af mailen afslørede navn, adresse og e-mail-adresse på den person, der angiveligt skulle stå bag DDoS-angrebet mod NemID tirsdag.

Computerworld fik sent tirsdag eftermiddag telefonisk kontakt med den 20-årige studerende, som stammer fra området omkring Lolland-Falster.

Han nægter at være indblandet.

"Jeg har ikke nogen anelse om, hvor de beskyldninger kommer fra." siger han.

Computerworld har valgt at anonymisere navnet på hovedpersonen for ikke at hænge vedkommende ud, men hans identitet og adresse er redaktionen bekendt.

Kan ikke genkende sammenhængen
E-mailen beskrev samtidig, at hovedpersonen kunne kædes sammen med en person, der på DDoS-angribernes kommunikationsnetværk kalder sig for Septi.

Det fremgår i mailen, at du kan kædes sammen med en person, der på irc kalder sig Septi. Er du én og samme person?

"Nej. Jeg har aldrig hørt det navn før, ikke engang noget, der minder om det." fortæller han til Computerworld.

Onsdag kontaktede Computerworld Septi på kommunikationsnetværket, der heller ikke kunne genkende sammenhængen.

"Nej. Det er ikke mig." skrev Septi.

Computerworld har ikke mulighed for at kontrollere Septi's identitet, fordi kommunikationsnetværket anonymiserer brugerne.

Hovedperson: Jeg har læst om angrebene
Selv om hovedpersonen i e-mailen ikke kan genkende den nøjagtige sammenhæng, kender han alligevel til angrebene.

Kender du overordnet til NemID-angrebene?

"Ja. Jeg har læst om det, men jeg var ikke klar over, at mit navn skulle kunne kædes sammen med angrebet. Jeg havde godt læst, at der er nogle, som har lukket NemID ned," fortæller han.

Hvordan har du det personligt med, at blive koblet sammen med angrebet tirsdag?

"Det synes jeg er helt vildt irriterende. Jeg forstår slet ikke, hvor det kommer fra." afslutter han.

Heller ikke politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster kan bekræfte, at politikredsen har modtaget tips om personer med tilknytningen til NemID-angrebet tirsdag.

Læs også:
NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her

NemID flimrer igen - denne gang Nets' egen fejl

Nets: Nu kan vi modstå massive DDoS-angreb

Mystisk e-mail: Her er navnet på dansk NemID-angriber

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.