Artikel top billede

NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her

Gruppen Danish Lulzteam fortæller og dokumenterer, at et stort hjemmestrikket botnet af inficerede maskiner kan angribe NemID med enorme mænger data, se her, hvor stort botnettet er.

Danish Lulzteam, der torsdag den 11. april lagde NemID ned i omkring syv timer, fortæller nu lidt om, hvordan gruppen arbejder.

Gruppen råder blandt andet over et større botnet med omkring 871 inficerede computere.

"...vi har 871 bots-online, men tror vi har været oppe på 1.100-1.200." skriver s0x, der er et af medlemmerne af Danish Lulzteam.

Hvis oplysningerne fra gruppen er rigtige, kan Danish Lulzteam DDoS-angribe NemID's services med godt 28 Gigabit i sekundet.

Billede dokumenterer botnet
I går lagde gruppen et billede ud af den del af botnettet, som kan bruges til at starte selve DDoS-angreb med.

Ifølge s0x består botnettets såkaldte victims [inficerede computere, red.], primært af tyske og polske maskiner.

"Tror hovedparten er tyskere og polakker, der er ikke super mange danskere imellem," skriver s0x.

Billedet stammer fra et tweet, som Danish Lulzteam i går udgav på det socialemedie Twitter. 

Sådan kontrolleres botnettet

Billedet er et skærmbillede taget fra programmet mIRC, der er koblet op til et ukendt IRC-chat netværk.

Yderst til højre ses en del af botnettets inficerede maskiner, og i midten ses det kommandolinje-interface, som Danish Lulzteam kan bruge til at kontrollere botnettet med.

Nederst ses et eksempel på et udført angreb. s0x sender en kommando afsted, der starter et DDoS-angreb mod ip-adressen 92.60.149.224, der ifølge RIPE's ip-adresse-database går direkte til NemID.

Angrebet varede præcis 600 sekunder, og ifølge bottens egen statistik, er NemID's ip-adresse blevet fodret godt 20 Gigabit i sekundet.

Eget botnet

Ifølge s0x er botnettet gruppens eget, og Danish Lulzteam dokumenterer gennem et skærmbillede, at det ikke er små mængder trafik, som nettet kan sende af sted mod eksempelvis NemID.

Interviewet mellem s0x og Computerworld stammer fra den kommunikationskanal, som gruppen selv via Twitter har opfordret interesserede til at opsøge dem på.

Computerworld har ikke mulighed for at kontrollere, at s0x reelt er fra gruppen Danish Lulzteam.

Læs også:
Medie: Ny bagmand står bag nyt NemID-nedbrud

Så hård kan straffen blive for at angribe NemID
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.