Ny nedtur for Nets og NemID - men forsvaret styrkes

NemID har igen, igen været en tur i kanvassen. "Vi har ellers fået godt styr på det nu," lyder det fra administratoren af den fælles login-løsning.

DDoS-angreb bliver ved med at regne ned over Nets og NemID, men mange timers nedetid er blevet forvandlet til kortvarigt flimmer, fortæller Nets pressechef, Søren Winge.

Det første angreb blev sat ind i sidste uge, og det lammede Nets i mere end syv timer.

De seneste par forsøg på at lægge login-løsningen ned er blevet barberet ned til mindre end en halv time.

Og det tolker Nets som et tegn på, at forsvaret er ved at være på plads.

"Vi havde et kortvarigt nedbrud i går [onsdag, red], men vi kan endnu ikke sige præcis, hvordan det forløb er afviklet," siger Søren Winge.

I har tidligere fortalt, at Nets har forbedret sit forsvar. Er det en effekt af dette arbejde, at I kun var kortvarigt nede?

"Vi har gjort en hel del, også i samarbejde med vores ISP, der filtrerer en del trafik fra i forbindelse med DDoS."

"Men generelt kan jeg fortælle, at vi har fremskyndet sikkerhedsprojekter, og det har en udmærket effekt. Desværre kan vores modforanstaltninger også fjerne reel trafik, det er uheldigvis konsekvensen af de store angreb. Lige i øjeblikket er det en daglig kamp, der desværre kan give lidt problemer."

Daglig kamp
Nets fortæller, at man siden tirsdag har filtreret trafik, hvilket har holdt angrebene nede, men som altså giver lidt støj på linjen i forhold til de danske brugere af løsningen.

"Både tirsdag og torsdag var det os, der stoppede angrebet. Lige nu ser det ud til, at vi mindsker de perioder, hvor vi bliver berørt," siger Søren Winge.

Hvor længe kan i bibeholde troværdigheden omkring en sikker NemID-løsning?

"Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Det, det handler om nu, er at komme op på omdrejningshøjde med den kendsgerning, at vi er under daglige angreb."

Læs også:
NemID flimrer igen - denne gang Nets' egen fejl

Nets: Nu kan vi modstå massive DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.