Artikel top billede

Ny nedtur for Nets og NemID - men forsvaret styrkes

NemID har igen, igen været en tur i kanvassen. "Vi har ellers fået godt styr på det nu," lyder det fra administratoren af den fælles login-løsning.

DDoS-angreb bliver ved med at regne ned over Nets og NemID, men mange timers nedetid er blevet forvandlet til kortvarigt flimmer, fortæller Nets pressechef, Søren Winge.

Det første angreb blev sat ind i sidste uge, og det lammede Nets i mere end syv timer.

De seneste par forsøg på at lægge login-løsningen ned er blevet barberet ned til mindre end en halv time.

Og det tolker Nets som et tegn på, at forsvaret er ved at være på plads.

"Vi havde et kortvarigt nedbrud i går [onsdag, red], men vi kan endnu ikke sige præcis, hvordan det forløb er afviklet," siger Søren Winge.

I har tidligere fortalt, at Nets har forbedret sit forsvar. Er det en effekt af dette arbejde, at I kun var kortvarigt nede?

"Vi har gjort en hel del, også i samarbejde med vores ISP, der filtrerer en del trafik fra i forbindelse med DDoS."

"Men generelt kan jeg fortælle, at vi har fremskyndet sikkerhedsprojekter, og det har en udmærket effekt. Desværre kan vores modforanstaltninger også fjerne reel trafik, det er uheldigvis konsekvensen af de store angreb. Lige i øjeblikket er det en daglig kamp, der desværre kan give lidt problemer."

Daglig kamp

Nets fortæller, at man siden tirsdag har filtreret trafik, hvilket har holdt angrebene nede, men som altså giver lidt støj på linjen i forhold til de danske brugere af løsningen.

"Både tirsdag og torsdag var det os, der stoppede angrebet. Lige nu ser det ud til, at vi mindsker de perioder, hvor vi bliver berørt," siger Søren Winge.

Hvor længe kan i bibeholde troværdigheden omkring en sikker NemID-løsning?

"Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Det, det handler om nu, er at komme op på omdrejningshøjde med den kendsgerning, at vi er under daglige angreb."

Læs også:
NemID flimrer igen - denne gang Nets' egen fejl

Nets: Nu kan vi modstå massive DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere