Artikel top billede

Blodbad: Nokia har skåret 72 ansatte væk hver dag i et år

Den finske mobilproducent har gjort et alvorligt indhug i medarbejder-antallet det seneste år. Alligevel går det faktisk godt for finnerne, mener dansk analytiker. Se her, hvordan det hænger sammen.

Læs også: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Ud af 47.100 medarbejdere har 15.500 sagt farvel til Nokias mobiltelefondivision det seneste år.

Og samlet set har Nokia 27.831 færre medarbejdere i dag end for et år siden.

Det svarer til, at Nokia har sagt farvel til mere end 72 medarbejdere, eller rundt regnet 11 fodholdhold, hver evig eneste dag sidste år.

Det kan man læse i Nokias nye kvartalsregnskab, og det understreger dermed den kraftige reduktion på omkostningssiden, selskabet har undergået for at få rettet skuden op.

Regnskabet viser dog stadig stærkt nedadgående salgstendenser, med for eksempel et fald i nettoomsætningen på mobiltelefoner på 36 procent i forhold til samme kvartal året før.

Udmærket regnskab

Men spørger man Sydbanks analytiker Morten Imsgard, bliver de negative salgstendenser vejet op af de massive tilpasninger.

"Overordnet set er det ganske udmærket regnskab for en meget presset mobilproducent, og der er en del lyspunkter i regnskabet. Selv om salget ikke ser opløftende ud, skal man holde sig for øje, at de formår at skære omkostningerne. På trods af at indtjeningen rasler ned, formår de at holde indtjeningen i mobildivisionen i et lille plus. Det ser ud som om missionen om at forhindre pengene i at fosse ud er lykkes," lyder det fra Sydbanks analytiker Morten Imsgard.

Han tilføjer, at kassebeholdningen er vokset mere end markedet havde regnet med

"Jeg hæfter mig mest ved, hvor presset man er i den billige ende, hvor man præsterer at sælge 56 millioner telefoner, og det er noget under forventningerne. Til gengæld går det udmærket i den dyre ende, hvor de sælger 5,6 millioner Lumia-telefoner i første kvartal, og man forventer, at det vil accelerere," lyder det fra Morten Imsgard, som uddyber, at producenten på det billige marked presses af dalende smartphone-priser, og herunder lanceringen af billige Android-telefoner.

Samlet set solgte mobilproducenten 61,9 millioner mobiltelefoner i årets første tre måneder.

Men på Lumia-fronter ser det altså bedre ud, og der blev altså i årets første tre måneder slynget 1,2 millioner flere Lumia-telefoner over disken end i fjerde kvartal sidste år, hvor salget lød på 4,4 millioner Lumia-telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.