Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Blodbad: Nokia har skåret 72 ansatte væk hver dag i et år

Den finske mobilproducent har gjort et alvorligt indhug i medarbejder-antallet det seneste år. Alligevel går det faktisk godt for finnerne, mener dansk analytiker. Se her, hvordan det hænger sammen.

Læs også: Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Ud af 47.100 medarbejdere har 15.500 sagt farvel til Nokias mobiltelefondivision det seneste år.

Og samlet set har Nokia 27.831 færre medarbejdere i dag end for et år siden.

Det svarer til, at Nokia har sagt farvel til mere end 72 medarbejdere, eller rundt regnet 11 fodholdhold, hver evig eneste dag sidste år.

Det kan man læse i Nokias nye kvartalsregnskab, og det understreger dermed den kraftige reduktion på omkostningssiden, selskabet har undergået for at få rettet skuden op.

Regnskabet viser dog stadig stærkt nedadgående salgstendenser, med for eksempel et fald i nettoomsætningen på mobiltelefoner på 36 procent i forhold til samme kvartal året før.

Udmærket regnskab

Men spørger man Sydbanks analytiker Morten Imsgard, bliver de negative salgstendenser vejet op af de massive tilpasninger.

"Overordnet set er det ganske udmærket regnskab for en meget presset mobilproducent, og der er en del lyspunkter i regnskabet. Selv om salget ikke ser opløftende ud, skal man holde sig for øje, at de formår at skære omkostningerne. På trods af at indtjeningen rasler ned, formår de at holde indtjeningen i mobildivisionen i et lille plus. Det ser ud som om missionen om at forhindre pengene i at fosse ud er lykkes," lyder det fra Sydbanks analytiker Morten Imsgard.

Han tilføjer, at kassebeholdningen er vokset mere end markedet havde regnet med

"Jeg hæfter mig mest ved, hvor presset man er i den billige ende, hvor man præsterer at sælge 56 millioner telefoner, og det er noget under forventningerne. Til gengæld går det udmærket i den dyre ende, hvor de sælger 5,6 millioner Lumia-telefoner i første kvartal, og man forventer, at det vil accelerere," lyder det fra Morten Imsgard, som uddyber, at producenten på det billige marked presses af dalende smartphone-priser, og herunder lanceringen af billige Android-telefoner.

Samlet set solgte mobilproducenten 61,9 millioner mobiltelefoner i årets første tre måneder.

Men på Lumia-fronter ser det altså bedre ud, og der blev altså i årets første tre måneder slynget 1,2 millioner flere Lumia-telefoner over disken end i fjerde kvartal sidste år, hvor salget lød på 4,4 millioner Lumia-telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere