Disse danske virksomheder forsker i vigtige it-områder

Her kan du se 13 lister over danske virksomheder og universiteter, der forsker i alt fra big data og telekommunikation til sikkerhed, cloud computing og kunstig intelligens.

En stribe danske virksomheder bidrager med forskningsartikler inden for flere forskellige it-felter.

Det viser en rapport fra konsulent- og analysehuset Damvad bestilt af Erhvervsstyrelsen.

Rapporten, der også har set på Danmarks styrkeområder inden for de forskellige forskningsområder, lister hundredvis af virksomheder op.

Læs om de særlige it-styrkeområder her.

Målemetode og samspil med private
En klassisk måde at måle forskning og videnskab på er netop ved at se på antallet af publicerede videnskabelige artikler.

Det punkt sammenlignes universiteter og forskere også på. Men her er fokus altså også på, hvilke virksomheder der bidrager.

På listerne herunder kan du også se, hvilke danske universiteter, der er længst fremme i skoene på de 13 it-områder.

Netop samarbejdet mellem de offentlige universiteter og det private erhvervsliv er ofte i fokus.

Det skyldes, at fokus naturligvis er på, hvorvidt forskningen også i sidste ende udmønter sig i produkter og måske endda eksport til udlandet.

Kendte it-universiteter og firmaer
Men herunder kan du selv gå på opdagelse i Damvad-rapportens resultater. 

Kendte it-firmaer som NNIT, IBM Danmark, Nokia og Microsoft er at finde på listerne, der også tæller relativt ukendte firmaer.

Medtaget fra rapporten er også lister over hvilke universiteter, der har flest publikationer på de forskellige områder. 

Her er blandt andet IT Universitetet, Aalborg Universitet og DTU at finde med en del publikationer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.