Artikel top billede

EU-plan: Europa skal være ét telemarked - grænser skal fjernes

EU skal inden nytår blive ét sammenhængende telemarked, hvor selskaberne opererer på kryds og tværs. Roaming-afgifter står til at blive fjernet helt.

EU vil skrue markant op for tempoet i planen om at gøre hele EU-området til én sammenhængende tele-region.

Ideen er, at den omfangsrige plan skal være i mål, inden der næste gang er valg til EU-parlamentet i 2014.

Ifølge Financial Times vil EU præsentere planerne for det nye europæiske telemarked til juni, hvilket er flere måneder tidligere end oprindeligt planlagt.

Den fremrykkede tidsplan skal gøre det muligt at implementere planerne inden årsskiftet, skriver avisen.

Større selskaber

Ifølge avisen er etableringen af et sammenhængende, europæisk telemarked blevet en vigtig sag for EU-kommissær Neelie Kroos.

"Vi accellererer vores arbejde. Det er afgørende for sektoren og for økonomien," siger hun til Financial Times.

"Det er min højeste prioritet i 2013, at vi får sørget for, at vi er enige med regeringerne om de elementer, der skal ligge til grund for et sammenhængende marked," siger hun.

Det er endnu for tidligt at sige noget om detaljer i den nye struktur, som Kroos arbejder på, men den grundlæggende ide er, at fjerne de nationale skel mellem de europæiske teleselskaber.

Det gør det i dag til en besværligt proces at fusionere selskaber, ligesom det gør vanskeligere at komme ind på markeder i de andre europæiske lande.

Med den nye struktur kan det eksempelvis blive muligt at indføre et europæisk telefonnummer-system, hvilket vil kunne fjerne roaming-taksterne mellem de europæiske lande.

Fælles-europæiske mobillicenser

Ligeledes er det muligt, at EU vil udstede fælles-europæiske telelicenser til mobil-operatører.

Mange europæiske teleselskaber har løbende klaget over, at de stækkes af EU's reguleringer og regler, som de mener modarbejder konsoliderings-ønsker i markedet.

Dette gør det svært for dem at matche kundernes ønsker om lavere priser med deres egne behov for investeringer i infrastruktur til højhastigheds internet.

Dette pres har ført til tendensen med faldende omsætning overalt i den europæiske telebranche, hedder det.

Læs også:

Her er syv klare fingerpeg om Danmarks it-fremtid.

Den store plan: It bliver hele Europas redningskrans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere