Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

Microsoft betaler direktør 11 millioner for at holde bøtte

Microsoft betaler direktør to millioner dollar - blandt andet for ikke at udtale sig nedsættende om selskabet.

En gylden aftale sikrer Microsoft afgående finansdirektør, Peter Klein, 11 millioner kroner i kontanter, når han til sommer stopper som CFO i selskabet.

Eneste betingelse: Han skal holde bøtte.

Peter Klein meddelte i sidste uge, at han efter 11 år i topstillingen stopper med udgangen af juni, hvor Microsofts regnskabsår slutter.

Microsoft betaler ham i den forbindelse 11,3 millioner kroner - to millioner dollar - i aftrædelsesbonus.

Pengene skal sikre, at Peter Klein ikke overfor konkurrenter eller andre røber nogle af de forretningshemmeligheder, som han ligger inde med, og som kan ramme Microsoft, hvis rivalerne får nys om dem.

Eksempelvis må han i et år ikke udtale sig til pressen uden godkendelse fra Microsoft, ligesom han ikke må blogge eller på anden måde udbrede sig om Microsoft.

Må ikke sige grimme ting

"Jeg vedkender mig desuden, at jeg ikke må udtale mig nedsættende eller opfordre andre til at tale nedsættende om Microsoft samt virksomhedens ledere og direktører," skriver Peter Klein i aftalen.

Ifølge aftalen vil Microsoft udbetale halvdelen af beløbet - en million dollar - 15. januar 2014 og resten 30. juni 2014.

For at sikre sig pengene må Peter Klein desuden i et år ikke på nogen som helst måde arbejde for firmaer, som konkurrerer med Microsoft.

Peter Klein modtager hertil en bonus på 27 millioner kroner i aktier for regnskabsåret 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere