Artikel top billede

Softwaregiganter kappes om dine penge: Her er vinderne

Verdens største softwareleverandører er i tæt kamp om virksomhedernes pressede it-budgetter. Her kan du se, hvilke leverandører der dominerer markedet.

Det globale marked for software voksede med 3,6 procent i 2012 til en samlet omsætning på lige knap 2.000 milliarder kroner, skriver IDC i en ny opgørelse.

Ifølge analysefirmaet var det lidt mere, end man havde ventet, men under halvdelen af den vækst, man oplevede i branchen i både 2010 og 2011.

Det europæiske softwaremarked udgør 26,5 procent af det samlede verdensmarked, og krisen i vores del af verden betød, at Europa var det eneste marked, der oplevede negativ vækst i 2012 (-2,3 procent), mens eksempelvis USA steg med seks procent. 

Disse produkter er i fokus

Blandt de softwaremarkeder, der oplevede den største vækst i 2012, er software til dataanalyser som eksempelvis big data-løsninger, samarbejdssoftware, CRM, sikkerhedssoftware og software til system- og netværkshåndtering.

"CRM og collaborative applikationer skilte sig ud med vækstrater på næsten syv procent set over året," skriver IDC blandt andet.

Opgørelsen viser, at det fortsat er Microsoft er der er verdens største softwarevirksomhed med en markedsandel på 17 procent, efterfulgt af IBM med 8,5 procent.

Det var tyske SAP, der oplevede den største vækst fra 2011 til 2012 ved at vokse med mere end fem procent.

IDC's 2012 opgørelse ser således ud:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.