Artikel top billede

It-fagforeninger: Derfor koster vi mere end de andre

En forening har sænket prisen med 30 procent. Her er reaktionen fra it-fagforeningsbosserne.

Formand Thomas Bisballe fra Samdata giver ikke meget for Business Danmark nedsættelse af kontingentet. 

Han oplyser, at it-fagforeningen Samdata har samme pris som angivet for HK Privat - altså et dyrere kontingent end Business Danmark.

"Min grundtanke om det her er, at man får, hvad man betaler for," siger han.

For selvom Business Danmark og andre billigere foreninger måtte prale af, at de giver samme juridiske bistand, så gælder det kun civilretslige sager, forklarer Thomas Bisballe.

"Vi hjælper med mange arbejdsretslige tvister, der ordnes på arbejdspladsen. Det drejer sig om rigtigt mange penge til medlemmerne," fortæller han.

Beskyttet titel

Derudover viser en skolekonflikten forhåbentlig også vigtigheden af, at få sparet op til konflikt og belyser mere klart, hvordan den danske model er skruet sammen.

Thomas Bisballe foreslår faktisk, at det at kalde sig en fagforening, skal være en beskyttet titel, hvor man som minimum skal tilbyde visse ydelser til medlemmerne.

"Det budskab må du gerne viderebringe til Mette Frederiksen," forklarer Thomas Biballe.

Pointen er igen, at fagforeninger som Samdata har aktive tillidsfolk siddende ude på arbejdspladserne - og ikke bare passive bisiddere. 

Ligesom han peger på de overenskomster, der er forhandlet hjem, som ifølge ham viser, at man får mere i lønposen ved at støtte de rigtige fagforeninger, som så måske måtte være lidt dyrere end andre.

Prosa: Prisen afhænger af opgaver
Hos Prosa har formand Niels Bertelsen ikke umiddelbart en kommentar til prisnedsættelsen hos Business Danmark og prisforskellene hos it-fagforeningerne.

"Hvis Business Danmark gerne vil sænke deres kontingent, er det ikke noget jeg hverken kan, eller skal blande mig i," skriver han i en mail til Computerworld. 

Men mener du, at Prosa er næsten tre gange bedre end Business Danmark jævnfør prisforskellen? 

"Jeg går ud fra, at kontingentet afspejler opgaverne. Vi opkræver jo ikke unødvendige kontingentkroner, så jeg antager at forskellen ligger i, hvilke opgaver vi hver for sig mener medlemmerne gerne vil have, at vi udfører og dermed gerne vil bidrage til," svarer Niels Bertelsen fra Prosa.

IDA: Vi har også sat prisen ned

Hos IDA påpeger man, at man tidligere år faktisk har sat prisen ned.

"Både i 2006 og 2008 satte vi vores kontingent ned med 500 kroner årligt. Desuden har vi ikke tradition for at inflationsregulere kontingentet," udtaler Nils Holm Jørgensen, der er direktør IDA med hovedansvar for medlemsvækst.

Han forklarer, at IDA er meget opmærksomme på udviklingen, og om den kan gøre tingene på en anden måde. 

"Vi spørger løbende til medlemmernes tilfredshed, og arbejder på at målrette tilbuddene. Resultatet er, at vi er den akademiske organisation, der oplever størst medlemstilgang. Det vil vi gerne have fortsætter, og det arbejder vi naturligvis på," forklarer IDA-direktøren.

Betaler for noget ekstra

Derudover peger også IDA på, at man betaler for noget ekstra.

"Et fagforeningskontingent er en betaling til en forsikringsordning. I nogle organisationer betaler man for noget ekstra."

"I IDA har vi Danmarks største samling af netværksaktiviteter, hvor vi tilbyder vores medlemmer faglige netværk inden for deres arbejds- og interesseområder. Det er unikt, og noget vi kan se, at medlemmerne benytter sig af," udtaler han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.