Artikel top billede

It-fagforeninger: Derfor koster vi mere end de andre

En forening har sænket prisen med 30 procent. Her er reaktionen fra it-fagforeningsbosserne.

Formand Thomas Bisballe fra Samdata giver ikke meget for Business Danmark nedsættelse af kontingentet. 

Han oplyser, at it-fagforeningen Samdata har samme pris som angivet for HK Privat - altså et dyrere kontingent end Business Danmark.

"Min grundtanke om det her er, at man får, hvad man betaler for," siger han.

For selvom Business Danmark og andre billigere foreninger måtte prale af, at de giver samme juridiske bistand, så gælder det kun civilretslige sager, forklarer Thomas Bisballe.

"Vi hjælper med mange arbejdsretslige tvister, der ordnes på arbejdspladsen. Det drejer sig om rigtigt mange penge til medlemmerne," fortæller han.

Beskyttet titel

Derudover viser en skolekonflikten forhåbentlig også vigtigheden af, at få sparet op til konflikt og belyser mere klart, hvordan den danske model er skruet sammen.

Thomas Bisballe foreslår faktisk, at det at kalde sig en fagforening, skal være en beskyttet titel, hvor man som minimum skal tilbyde visse ydelser til medlemmerne.

"Det budskab må du gerne viderebringe til Mette Frederiksen," forklarer Thomas Biballe.

Pointen er igen, at fagforeninger som Samdata har aktive tillidsfolk siddende ude på arbejdspladserne - og ikke bare passive bisiddere. 

Ligesom han peger på de overenskomster, der er forhandlet hjem, som ifølge ham viser, at man får mere i lønposen ved at støtte de rigtige fagforeninger, som så måske måtte være lidt dyrere end andre.

Prosa: Prisen afhænger af opgaver
Hos Prosa har formand Niels Bertelsen ikke umiddelbart en kommentar til prisnedsættelsen hos Business Danmark og prisforskellene hos it-fagforeningerne.

"Hvis Business Danmark gerne vil sænke deres kontingent, er det ikke noget jeg hverken kan, eller skal blande mig i," skriver han i en mail til Computerworld. 

Men mener du, at Prosa er næsten tre gange bedre end Business Danmark jævnfør prisforskellen? 

"Jeg går ud fra, at kontingentet afspejler opgaverne. Vi opkræver jo ikke unødvendige kontingentkroner, så jeg antager at forskellen ligger i, hvilke opgaver vi hver for sig mener medlemmerne gerne vil have, at vi udfører og dermed gerne vil bidrage til," svarer Niels Bertelsen fra Prosa.

IDA: Vi har også sat prisen ned

Hos IDA påpeger man, at man tidligere år faktisk har sat prisen ned.

"Både i 2006 og 2008 satte vi vores kontingent ned med 500 kroner årligt. Desuden har vi ikke tradition for at inflationsregulere kontingentet," udtaler Nils Holm Jørgensen, der er direktør IDA med hovedansvar for medlemsvækst.

Han forklarer, at IDA er meget opmærksomme på udviklingen, og om den kan gøre tingene på en anden måde. 

"Vi spørger løbende til medlemmernes tilfredshed, og arbejder på at målrette tilbuddene. Resultatet er, at vi er den akademiske organisation, der oplever størst medlemstilgang. Det vil vi gerne have fortsætter, og det arbejder vi naturligvis på," forklarer IDA-direktøren.

Betaler for noget ekstra

Derudover peger også IDA på, at man betaler for noget ekstra.

"Et fagforeningskontingent er en betaling til en forsikringsordning. I nogle organisationer betaler man for noget ekstra."

"I IDA har vi Danmarks største samling af netværksaktiviteter, hvor vi tilbyder vores medlemmer faglige netværk inden for deres arbejds- og interesseområder. Det er unikt, og noget vi kan se, at medlemmerne benytter sig af," udtaler han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere






CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere