Artikel top billede

Apple gemmer dine data i to år

Apple gemmer dine indtalte Siri-beskeder i op til to år - og anvender beskederne løbende til bestemte opgaver.

To år. Så længe gemmer Apple brugerdata, der er indsamlet via tjenesten Siri, på sine servere.

Ifølge Wired siger Apple-talsmand Trudy Muller, at Apple alene indsamler data fra Siri med henblik på at forbedre tjenesten, som fungerer som en slags talestyret, personlig assistent.

De indsamlede tale-klip, der gemmes, er således typisk spørgsmål, meddelelser og lignende, som Apple kan anvende til at forbedre teknologien.

"Vores kunders privacy er meget vigtig for os," siger Trudy Muller til Wired.

Hun fortæller, at Apple med forskellige tiltag sikrer, at de indsamlede data optræder i anonym form, så man ikke kan se, hvor de kommer fra.

Når en Siri-bruger indtaler en besked til Siri, bliver tale-klippet ifølge Wired sendt til Apples data-farm til nærmere analyse.

Tilfældig tal-række

Her bliver der genereret en tilfældig tal-række, der derefter repræsenterer den pågældende bruger, hvis sande identitet dermed er skjult.

Når brugeren derefter taler til Siri, bliver kommunikationen bearbejdet ud fra tal-rækken, der bliver frikoblet fra optagelserne efter seks måneder.

Det er dog meget muligt, at Apple beholder optagelserne i yderligere halvandet år med henblik på test og forbedringer af teknologien, lyder det fra Trudy Muller.

"Det kan meget vel være, at Apple beholder anonymiserede Siri-data i op til to år. Men alle muligheder for identificering og associerede data bliver slettet omgående, hvis en bruger slukket helt for Siri," siger hun til Wired.

Læs også:

Her er danskeren bag Apples Siri.

Sådan fungerer stemmestyring i iPhone 4S .
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere