Dansk teenager fanget efter DDoS-angreb mod KL

Politiet har fanget og anholdt en dansk teenager, der er mistænkt for at stå bag DDoS-angrebet på KL's hjemmeside. Teenageren var næppe alene om angrebet.

Sydsjælland og Lolland Falsters Politi har fanget og anholdt en 15årig dreng fra Nykøbing Falster, DDoS-angrebet på Kommunernes Landsforenings (KL) hjemmeside.

"Han blev pågrebet, efter hans IP-adresse blev identificeret, og så er det helt normal praksis, at hans it-udstyr vil blive kigget igennem," oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han fortæller, at den 15-årige nu vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 293, stk 2, der omhandler brugstyveri.

"Den, der uberettiget hindrer en anden i helt eller delvis at råde over ting, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år. Straffen kan stige til fængsel i to år, hvor der er tale om overtrædelser af mere systematisk eller organiseret karakter, eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder," står der i loven.

Angreb ikke alene
Søren Ravn-Nielsen fortæller, at den 15-årige har erkendt DDoS-angrebet mod KL, ligesom han har erkendt, at han også stod bag den video på Youtube, hvor angrebet blev adviseret.

Derudover har teenageren fortalt politiet, at han ikke var alene om at lægge sitet ned.

Derimod har han afvist, at han har stået bag andre DDoS-angreb mod eksempelvis NemID, som var nede i godt syv timer torsdag morgen og formiddag i sidste uge.

"Vi vil gennemgå hans computerudstyr for blandt andet korrespondancer og andre spor, der kan vise, om han har været indblandet i andre angreb, og hvem han eventuelt har arbejdet sammen med," fortæller Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Afgørende computer-ransagning
Vicepolitiinspektør forventer, at computer-ransagningen vil tage "et par uger".

Hvis der skulle dukke noget kriminelt op, kan den anholdte teenager blive sigtet for andre forbrydelser, inden han skal i retten og modtage sin straf, der altså kan blive til en bøde eller helt op mod to års fængsel.

"Det bliver ret afgørende, hvad vi finder på computeren, og naturligvis også hvad der bliver sagt under afhøringen," lyder det fra lovens lange arm.

Formentlig en jagt på spænding
Computerworld har spurgt, om den 15-årige var en lockoutet skoleelev, der nedlagede KL's hjemmeside i frustration over den igangværende konflikt mellem skolelærerne og KL.

"Nej, det er der ikke tale om, og lige nu er der intet, der tyder på, at handlingen har været politisk motiveret. Indtil videre har vi ikke rigtig fået nogen forklaring på motivet, men det skal vi selvfølgelig også have undersøgt," siger Søren Ravn-Nielsen.

Han tilføjer, at årsagen til DDoS-angrebet formentlig har været jagten på spænding, men det indtil videre er for tidligt at lægge sig fast på en forklaring.

Du kan læse mere om DDoS-angrebet mod KL her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.