Artikel top billede

Dansk teenager fanget efter DDoS-angreb mod KL

Politiet har fanget og anholdt en dansk teenager, der er mistænkt for at stå bag DDoS-angrebet på KL's hjemmeside. Teenageren var næppe alene om angrebet.

Sydsjælland og Lolland Falsters Politi har fanget og anholdt en 15årig dreng fra Nykøbing Falster, DDoS-angrebet på Kommunernes Landsforenings (KL) hjemmeside.

"Han blev pågrebet, efter hans IP-adresse blev identificeret, og så er det helt normal praksis, at hans it-udstyr vil blive kigget igennem," oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han fortæller, at den 15-årige nu vil blive sigtet efter straffelovens paragraf 293, stk 2, der omhandler brugstyveri.

"Den, der uberettiget hindrer en anden i helt eller delvis at råde over ting, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år. Straffen kan stige til fængsel i to år, hvor der er tale om overtrædelser af mere systematisk eller organiseret karakter, eller der i øvrigt foreligger særligt skærpende omstændigheder," står der i loven.

Angreb ikke alene

Søren Ravn-Nielsen fortæller, at den 15-årige har erkendt DDoS-angrebet mod KL, ligesom han har erkendt, at han også stod bag den video på Youtube, hvor angrebet blev adviseret.

Derudover har teenageren fortalt politiet, at han ikke var alene om at lægge sitet ned.

Derimod har han afvist, at han har stået bag andre DDoS-angreb mod eksempelvis NemID, som var nede i godt syv timer torsdag morgen og formiddag i sidste uge.

"Vi vil gennemgå hans computerudstyr for blandt andet korrespondancer og andre spor, der kan vise, om han har været indblandet i andre angreb, og hvem han eventuelt har arbejdet sammen med," fortæller Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Afgørende computer-ransagning

Vicepolitiinspektør forventer, at computer-ransagningen vil tage "et par uger".

Hvis der skulle dukke noget kriminelt op, kan den anholdte teenager blive sigtet for andre forbrydelser, inden han skal i retten og modtage sin straf, der altså kan blive til en bøde eller helt op mod to års fængsel.

"Det bliver ret afgørende, hvad vi finder på computeren, og naturligvis også hvad der bliver sagt under afhøringen," lyder det fra lovens lange arm.

Formentlig en jagt på spænding

Computerworld har spurgt, om den 15-årige var en lockoutet skoleelev, der nedlagede KL's hjemmeside i frustration over den igangværende konflikt mellem skolelærerne og KL.

"Nej, det er der ikke tale om, og lige nu er der intet, der tyder på, at handlingen har været politisk motiveret. Indtil videre har vi ikke rigtig fået nogen forklaring på motivet, men det skal vi selvfølgelig også have undersøgt," siger Søren Ravn-Nielsen.

Han tilføjer, at årsagen til DDoS-angrebet formentlig har været jagten på spænding, men det indtil videre er for tidligt at lægge sig fast på en forklaring.

Du kan læse mere om DDoS-angrebet mod KL her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere