Artikel top billede

Derfor satser Nokia på en bestemt type smartphones

Når Nokia og flere andre producenter har fokus på en bestemt type smartphones, bygger det på en interessant udvikling på markedet.

Det er meget muligt, at de fleste gadget-entusiaster falder i svime, når Samsung spytter en Galaxy S4 på markedet, eller Apple præsenterer den næste iPhone.

Selvom specifikationerne i topmodellerne kan få de fleste forbrugeres kreditkort til at klø i lommen, så er det de billigere smartphones, der har mest medvind, når det kommer til væksten i salget.

Det skyldes, at forbrugerne i mange af de nye lande, der nu begynder at komme med på smartphone-bølgen, i højere grad har mulighed for at investere i den type smartphones.  

Samtidig ser man, at de grupper i eksempelvis Danmark, der endnu ikke har ønsket at investere i en smartphone, kan lokkes med en billigere model.

Sådan vil markedet udvikle sig

ABI Research skriver i en ny markedsopgørelse, at forsendelserne af de billige smartphones, hvilket vil sige under 1500 kroner, vil blive øges fra 259 millioner smartphones i år til 788 millioner i 2018.

Til sammenligning ventes mellemklasse-produkterne og top-produkterne tilsammen at vokse fra 635 millioner til 925 millioner, skriver ABI Research.

Når de billige smartphones går fra at udgøre 28 procent af markedet i dag til 46 procent om blot få år, så er det naturligvis noget, producenterne har for øje.

Det gælder ikke mindst Nokia, der på dette års Mobile World Congress i Barcelona valgte ikke at lancere de store top-modeller, men i stedet blandt andet to billigere smartphones, Lumia 720 og Lumia 520, og to mere klassiske mobiltelefoner, Nokia 105 og Nokia 301.

"Ved at tilbyde bedre oplevelser til en billigere pris genopfinder vi kampen for mobile enheder, man har råd til, og Nokia har de byggeklodser, der skal til for at vinde," lød det dengang fra Nokia-boss Stephen Elop.

Disse markeder er interessante

Også analytikerne vendte tommelfingeren opad til Nokias lanceringer.

"Det er efter vores vurdering helt afgørende for Nokias muligheder for et comeback i smartphone-segmentet, at selskabet lancerer meget innovative produkter til førstegangskøberne på Emerging Markets," lød en analyse fra danske Sydbank.

Nokia har bestemt også brug for lidt medvind på smartphone-markedet. I årsregnskabet for 2012 kom finnerne ud en række knap så prangende resultater - blandt andet var der 55 procent færre solgte smartphones i 2012 end i 2011.

Nokia er ikke den eneste producent, at der har kig på de nye smartphonemarkeder.

Selskaber som Samsung, HTC og Huawei har også et udvalg af lavpris-smartphones, mens Apple - endnu - kun har produkter i den dyrere endnu.

Læs også:

Her er Nokias nye telefoner: Skal være vejen ud af krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere