Artikel top billede

Derfor satser Nokia på en bestemt type smartphones

Når Nokia og flere andre producenter har fokus på en bestemt type smartphones, bygger det på en interessant udvikling på markedet.

Det er meget muligt, at de fleste gadget-entusiaster falder i svime, når Samsung spytter en Galaxy S4 på markedet, eller Apple præsenterer den næste iPhone.

Selvom specifikationerne i topmodellerne kan få de fleste forbrugeres kreditkort til at klø i lommen, så er det de billigere smartphones, der har mest medvind, når det kommer til væksten i salget.

Det skyldes, at forbrugerne i mange af de nye lande, der nu begynder at komme med på smartphone-bølgen, i højere grad har mulighed for at investere i den type smartphones.  

Samtidig ser man, at de grupper i eksempelvis Danmark, der endnu ikke har ønsket at investere i en smartphone, kan lokkes med en billigere model.

Sådan vil markedet udvikle sig

ABI Research skriver i en ny markedsopgørelse, at forsendelserne af de billige smartphones, hvilket vil sige under 1500 kroner, vil blive øges fra 259 millioner smartphones i år til 788 millioner i 2018.

Til sammenligning ventes mellemklasse-produkterne og top-produkterne tilsammen at vokse fra 635 millioner til 925 millioner, skriver ABI Research.

Når de billige smartphones går fra at udgøre 28 procent af markedet i dag til 46 procent om blot få år, så er det naturligvis noget, producenterne har for øje.

Det gælder ikke mindst Nokia, der på dette års Mobile World Congress i Barcelona valgte ikke at lancere de store top-modeller, men i stedet blandt andet to billigere smartphones, Lumia 720 og Lumia 520, og to mere klassiske mobiltelefoner, Nokia 105 og Nokia 301.

"Ved at tilbyde bedre oplevelser til en billigere pris genopfinder vi kampen for mobile enheder, man har råd til, og Nokia har de byggeklodser, der skal til for at vinde," lød det dengang fra Nokia-boss Stephen Elop.

Disse markeder er interessante

Også analytikerne vendte tommelfingeren opad til Nokias lanceringer.

"Det er efter vores vurdering helt afgørende for Nokias muligheder for et comeback i smartphone-segmentet, at selskabet lancerer meget innovative produkter til førstegangskøberne på Emerging Markets," lød en analyse fra danske Sydbank.

Nokia har bestemt også brug for lidt medvind på smartphone-markedet. I årsregnskabet for 2012 kom finnerne ud en række knap så prangende resultater - blandt andet var der 55 procent færre solgte smartphones i 2012 end i 2011.

Nokia er ikke den eneste producent, at der har kig på de nye smartphonemarkeder.

Selskaber som Samsung, HTC og Huawei har også et udvalg af lavpris-smartphones, mens Apple - endnu - kun har produkter i den dyrere endnu.

Læs også:

Her er Nokias nye telefoner: Skal være vejen ud af krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere