Artikel top billede

Snedig taktik: Sådan gør du it-afdelingen uundværlig

Mindre budgetter og færre folk kan blive konsekvensen, hvis CIO'en og it-afdelingen ikke formår at indtage en ny rolle i virksomheden. Se, hvordan du kan gribe udfordringen an.

Når du som CIO har en god idé til, hvordan it kan hjælpe med at øge omsætningen eller mindske omkostningerne, så er dit arbejde kun lige begyndt.

Du skal nemlig også kunne sælge din vision på en overbevisende måde til de andre ledere i virksomheden.

Her kan man med fordel benytte en bestemt argumentations-taktik, mener amerikanske Michael Redding, der er øverst ansvarlig for Accentures Technology Labs og rådgiver inden for it-innovation.

"Det interessante spørgsmål er, hvad det er for forretningsmæssige forandringer, it-projektet vil kunne levere? Hvordan får det omsætningen til at vokse, og hvordan for det omkostningerne til at falde?" siger han til Computerworld i forbindelse med, at han er i Danmark.  

"Enhver forbedring, enhver ny funktion, enhver ny udrulning skal beskrives i konteksten, hvad det giver af fordele for virksomheden."

Sådan bliver it afgørende for forretningen 

Michael Redding erkender, at ikke alle it-investeringer lader sig presse ned i den kommunikationsformel.

Hvis du vil opgradere en netværks-switch, er det svært at forklare, hvilke gevinster det giver, fordi det typisk er noget, forretningen bare forventer skal fungere. 

"Men over tid skal it-afdelingen udvikle det som den almindelige måde at beskrive projekter på."

"Når virksomheden så begynder at snakke om, at der skal skæres i it-budgettet, kan man pege på den omsætning, man vil gå glip af, eller de omkostningseffektiviseringer, som ikke kan realiseres. Over tid vil det lære it-organisationen at tale forretningens sprog."

Hvor får du mest for pengene?

Michael Redding forklarer, at den økonomiske krise ikke blot giver CIO'en en række udfordringer - men også helt nye muligheder. 

"Når vi ser på det lige nu, er der mange industrier, der bliver transformerede ved hjælp af teknologi. Det er virkelig en mulighed for CIO'en for at træde i karakter og beskytte virksomheden mod konkurrenterne og hjælpe med at skabe vækst."

Accenture-rådgiveren mener, at vi er på vej ind i en ny æra inden for it; den fjerde store tidsalder.

Vi lagde ud med mainframen, senere fik vi klienter/servere, og så kom internettet og ændre alt. Nu er det it-trends som cloud, big data, social media og så videre nu, der kan skabe det næste store ryk.

"De, der omfavner disse teknologier, har en mulighed for at løbe fra dem, der ikke gør det."


Hvilken it-trend er mest interessant?Har nogle af de aktuelle it-trends - eksempelvis big data, cloud, mobility, social media - bedre ROI end andre?

"Nogle af dem kan kædes direkte sammen med omsætningen. Hvis du ser på, hvordan social media kan integreres med din kundeservice og din interaktion med kunderne, så er det potentielt en investering, du kan få et meget stort udbytte ud af."

"Hvis du så ser på sådan noget som cyber-sikkerhed, så er det lidt som at købe en husforsikring; du håber, at der aldrig kommer et jordskælv, men hvis der gør, er du glad for, at du havde den."

"Så det afhænger meget af, hvilken industri du er i, og hvilken profil du har. Enhver virksomhed skal se på de her it-trends og spørge sig selv, hvad der er kritisk i forhold til forretningsstrategien."

"Har man eksempelvis brug for den fleksibilitet, der ligger i cloud, så man kan være mere agil og gå ind på nye markeder?"

Den endelige beslutning afhænger af, hvilken forretningsstrategi virksomheden har, mener Michael Redding.

"Teknologi er et redskab. Værdien opstår, når det matcher forretningsstrategien," siger Michael Redding, der står i spidsen for Accentures Technology Labs og rådgiver om it-innovation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere