Snedig taktik: Sådan gør du it-afdelingen uundværlig

Mindre budgetter og færre folk kan blive konsekvensen, hvis CIO'en og it-afdelingen ikke formår at indtage en ny rolle i virksomheden. Se, hvordan du kan gribe udfordringen an.

Når du som CIO har en god idé til, hvordan it kan hjælpe med at øge omsætningen eller mindske omkostningerne, så er dit arbejde kun lige begyndt.

Du skal nemlig også kunne sælge din vision på en overbevisende måde til de andre ledere i virksomheden.

Her kan man med fordel benytte en bestemt argumentations-taktik, mener amerikanske Michael Redding, der er øverst ansvarlig for Accentures Technology Labs og rådgiver inden for it-innovation.

"Det interessante spørgsmål er, hvad det er for forretningsmæssige forandringer, it-projektet vil kunne levere? Hvordan får det omsætningen til at vokse, og hvordan for det omkostningerne til at falde?" siger han til Computerworld i forbindelse med, at han er i Danmark.  

"Enhver forbedring, enhver ny funktion, enhver ny udrulning skal beskrives i konteksten, hvad det giver af fordele for virksomheden."

Sådan bliver it afgørende for forretningen 
Michael Redding erkender, at ikke alle it-investeringer lader sig presse ned i den kommunikationsformel.

Hvis du vil opgradere en netværks-switch, er det svært at forklare, hvilke gevinster det giver, fordi det typisk er noget, forretningen bare forventer skal fungere. 

"Men over tid skal it-afdelingen udvikle det som den almindelige måde at beskrive projekter på."

"Når virksomheden så begynder at snakke om, at der skal skæres i it-budgettet, kan man pege på den omsætning, man vil gå glip af, eller de omkostningseffektiviseringer, som ikke kan realiseres. Over tid vil det lære it-organisationen at tale forretningens sprog."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.