Artikel top billede

Du kan lige så godt glemme alt om det gamle Windows

Microsoft holder stensikkert fast i den nye brugergrænseflade i Windows, uanset om en del af Windows-brugerne brokker sig.

Microsofts Windows 8 er ikke et midlertidigt eksperiment; det er Windows' fremtid, om man kan lide det eller.

Sådan lyder budskabet fra John Rizzuto, research vice president hos Gartner, i en kommentar til hele debatten om Windows 8.

Den er blusset op igen - blandt andet fordi mange venter, at det med den næste opdatering til Windows 8 vil blive muligt at boote direkte til den klassiske Windows-desktop.

Der er også stadig mange, der håber, at den hedengangne Windows-startmenu vender tilbage.

Men selvom Windows 8 har haft en noget omblæst begyndelse på markedet, er hele touch-brugergrænsefladen kommet for blive - også selvom langt fra alle Windows-brugere er vilde med den.

"Mange tror, at de vil få Microsoft til ændre strategi. Det skal du ikke satse på. En ny Windows-æra er kun lige begyndt," skriver John Rizzuto.

Her er Microsofts vision

Forklaringen på Microsofts nye Windows-strategi er, at der sælges stadig flere nye typer computere som tablet-pc'er og hybrid-computere, mens den klassiske pc - bærbar som stationær - er ramt af en voldsom deroute.   

"Verden efterspørger noget andet inden for computere; og Microsoft reagerer på det. Og det gør Intel også. Disse to robuste spillere fra pc-æraen transformerer sig selv og sigter på at skabe noget helt anderledes over de næste 30 år." 

John Rizzuto minder om, at Microsoft før har haft store visioner - og har vist at have fat i den lange ende.  

"Microsoft har gjort det her igen og igen over de seneste 30 år. Det konsistente i at redefinere sig selv gang på gang kommer ikke ved at jagte dagens smag."

"Det kræver en strategi og fokus, men mest af alt har det gjort evnen til at ændre sig og tilpasse sig til en kernekompetence hos Microsoft," skriver John Rizzuto.

Microsoft vil holde fast

Gartner-rådgiveren tilføjer dog, at balancen mellem at holde fokus og at tilpasse sig er hårfin - og kritisk.

"Fremtiden handler om touch og mobility, og det er derfor, Microsoft byggede Windows 8. Punktum. De vil holde kursen, fordi visionen rækker meget længere end de første par kvartaler," lyder vurderingen fra Gartner.

Computerworld spurgte for nogle uger siden læserne, om de synes, at startknappen skal tilbage i Windows?

Ud af de 556 læsere, der stemte, lød svaret fra 79 procent: "Ja, lad os få den tilbage."

Blot 14 procent mente, at "det var godt, at Microsoft fjernede den," mens fem procent svarede "ved ikke."

Læs også:

Derfor kan Microsoft være fløjtende ligeglad med Windows 8-kritik

It-brugere enige: Vil have Windows-startknap tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.