Artikel top billede

Trods fyringer: Store lønstigninger til Telenor-toppen

Krise i telebranchen? Ikke hvis man ser på de lønstigninger, Telenor-toppen hev hjem i 2012. Se topchefernes lønninger her.

Telenors indtjening har gennem de seneste år været støt faldende, og i efteråret annoncerede selskabet kommende besparelser på fem milliarder de næste tre år.

Besparelserne ramte også for nylig en del danske arbejdspladser.

Men ser man på de lønninger, den norske topledelse i telekoncernen hev hjem sidste år, er der ikke mange krisetegn at spore.

Mens menige Telenor-medarbejdere i Norge måtte "nøjes" med lønstigninger på fire procent, lå lønstigningerne hos topledelsen på mellem 15 og 27 procent. Det skriver Aftenposten.

For eksempel kunne topchefen Jon Fredrik Baksaas i 2012 sætte knap 10,8 millioner norske kroner ind på bankkontoen mod 9,3 millioner året før. Det er en stigning på 16 procent i lønnen, som består af en grundløn, bonus og incitamentsprogrammer, hvoraf grundlønnen udgør 47 procent.

"Telenor har haft et ekstraordinært godt år, og det giver sig udslag i den variable løn til koncernlederne. Udbetalinger er udregnet automatisk på baggrund af en aftale indgået i 2008," forklarer Svein Aaser, Telenors bestyrelsesformand til Aftenposten.

"Grundlønnen er øget med 2,9 procent i tråd med retningslinjerne fra Industri- og Handelsministeriet," udtaler han til den norske avis.

Topchefer kommer ikke til at mærke stramninger

Jon Fredrik Baksaas har siddet i chefstolen siden 2002, og ifølge avisens beregninger har han i den periode samlet fået udbetalt lidt over 100 millioner norske kroner før skat i løn.

Oveni de 100 millioner skal lægges 34 millioner norske kroner i pension.

Selv om den norske stat, der ejer 54 procent af Telenor, i 2011 strammede reglerne for pensionsudbetalinger til ledere i statsligt ejede selskaber, kommer koncerndirektørerne formentlig ikke til at mærke meget til stramningerne.

For de bliver til gengæld kompenseret i deres grundløn.

"Pensionsordningen er erstattet med en kompensation i grundlønnen. Denne kompensation gælder for ansættelse i koncernledelsen fra og med 2012, og indgår i grundlønnen," står der ifølge avisen i årsrapporten.

Efter Jon Fredrik Baksaas er den bedst betalte Telenor-boss Sigve Brekke, der leder selskabets forretninger i Asien.

Med en løn på knap 10,2 millioner norske kroner fik han 20 procent mere i lønningsposen i 2012 end i det foregående år.

Se resten af Telenor-topchefernes lønninger hos Aftenposten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.