Artikel top billede

Trods fyringer: Store lønstigninger til Telenor-toppen

Krise i telebranchen? Ikke hvis man ser på de lønstigninger, Telenor-toppen hev hjem i 2012. Se topchefernes lønninger her.

Telenors indtjening har gennem de seneste år været støt faldende, og i efteråret annoncerede selskabet kommende besparelser på fem milliarder de næste tre år.

Besparelserne ramte også for nylig en del danske arbejdspladser.

Men ser man på de lønninger, den norske topledelse i telekoncernen hev hjem sidste år, er der ikke mange krisetegn at spore.

Mens menige Telenor-medarbejdere i Norge måtte "nøjes" med lønstigninger på fire procent, lå lønstigningerne hos topledelsen på mellem 15 og 27 procent. Det skriver Aftenposten.

For eksempel kunne topchefen Jon Fredrik Baksaas i 2012 sætte knap 10,8 millioner norske kroner ind på bankkontoen mod 9,3 millioner året før. Det er en stigning på 16 procent i lønnen, som består af en grundløn, bonus og incitamentsprogrammer, hvoraf grundlønnen udgør 47 procent.

"Telenor har haft et ekstraordinært godt år, og det giver sig udslag i den variable løn til koncernlederne. Udbetalinger er udregnet automatisk på baggrund af en aftale indgået i 2008," forklarer Svein Aaser, Telenors bestyrelsesformand til Aftenposten.

"Grundlønnen er øget med 2,9 procent i tråd med retningslinjerne fra Industri- og Handelsministeriet," udtaler han til den norske avis.

Topchefer kommer ikke til at mærke stramninger

Jon Fredrik Baksaas har siddet i chefstolen siden 2002, og ifølge avisens beregninger har han i den periode samlet fået udbetalt lidt over 100 millioner norske kroner før skat i løn.

Oveni de 100 millioner skal lægges 34 millioner norske kroner i pension.

Selv om den norske stat, der ejer 54 procent af Telenor, i 2011 strammede reglerne for pensionsudbetalinger til ledere i statsligt ejede selskaber, kommer koncerndirektørerne formentlig ikke til at mærke meget til stramningerne.

For de bliver til gengæld kompenseret i deres grundløn.

"Pensionsordningen er erstattet med en kompensation i grundlønnen. Denne kompensation gælder for ansættelse i koncernledelsen fra og med 2012, og indgår i grundlønnen," står der ifølge avisen i årsrapporten.

Efter Jon Fredrik Baksaas er den bedst betalte Telenor-boss Sigve Brekke, der leder selskabets forretninger i Asien.

Med en løn på knap 10,2 millioner norske kroner fik han 20 procent mere i lønningsposen i 2012 end i det foregående år.

Se resten af Telenor-topchefernes lønninger hos Aftenposten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere