Artikel top billede

Trods fyringer: Store lønstigninger til Telenor-toppen

Krise i telebranchen? Ikke hvis man ser på de lønstigninger, Telenor-toppen hev hjem i 2012. Se topchefernes lønninger her.

Telenors indtjening har gennem de seneste år været støt faldende, og i efteråret annoncerede selskabet kommende besparelser på fem milliarder de næste tre år.

Besparelserne ramte også for nylig en del danske arbejdspladser.

Men ser man på de lønninger, den norske topledelse i telekoncernen hev hjem sidste år, er der ikke mange krisetegn at spore.

Mens menige Telenor-medarbejdere i Norge måtte "nøjes" med lønstigninger på fire procent, lå lønstigningerne hos topledelsen på mellem 15 og 27 procent. Det skriver Aftenposten.

For eksempel kunne topchefen Jon Fredrik Baksaas i 2012 sætte knap 10,8 millioner norske kroner ind på bankkontoen mod 9,3 millioner året før. Det er en stigning på 16 procent i lønnen, som består af en grundløn, bonus og incitamentsprogrammer, hvoraf grundlønnen udgør 47 procent.

"Telenor har haft et ekstraordinært godt år, og det giver sig udslag i den variable løn til koncernlederne. Udbetalinger er udregnet automatisk på baggrund af en aftale indgået i 2008," forklarer Svein Aaser, Telenors bestyrelsesformand til Aftenposten.

"Grundlønnen er øget med 2,9 procent i tråd med retningslinjerne fra Industri- og Handelsministeriet," udtaler han til den norske avis.

Topchefer kommer ikke til at mærke stramninger

Jon Fredrik Baksaas har siddet i chefstolen siden 2002, og ifølge avisens beregninger har han i den periode samlet fået udbetalt lidt over 100 millioner norske kroner før skat i løn.

Oveni de 100 millioner skal lægges 34 millioner norske kroner i pension.

Selv om den norske stat, der ejer 54 procent af Telenor, i 2011 strammede reglerne for pensionsudbetalinger til ledere i statsligt ejede selskaber, kommer koncerndirektørerne formentlig ikke til at mærke meget til stramningerne.

For de bliver til gengæld kompenseret i deres grundløn.

"Pensionsordningen er erstattet med en kompensation i grundlønnen. Denne kompensation gælder for ansættelse i koncernledelsen fra og med 2012, og indgår i grundlønnen," står der ifølge avisen i årsrapporten.

Efter Jon Fredrik Baksaas er den bedst betalte Telenor-boss Sigve Brekke, der leder selskabets forretninger i Asien.

Med en løn på knap 10,2 millioner norske kroner fik han 20 procent mere i lønningsposen i 2012 end i det foregående år.

Se resten af Telenor-topchefernes lønninger hos Aftenposten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?