Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Dansk hjemmeside i knæ: Hvad skal vi dog gøre?

TDC har lukket dansk hjemmeside efter et DDoS-angreb. Ejeren bag siden kan nu bare vente på, at angrebet stopper, eller at politiet finder bagmændene.

Efter at hjemmesiden Tvindalert.com har været udsat for minimum to DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), er den nu blevet fjernet helt fra serverne hos TDC. 

Frede Jakobsen, der er en af to journalister bag den Tvind-kritiske hjemmeside, er meget frustreret over den seneste udvikling.

"Jeg kan forstå, at der ikke er meget at gøre ved de her DDoS-angreb - så vi er på herrens mark. Vi har meldt det til politiet, men som jeg kan se det, kan vi bare sidde og vente på vores flade røv, indtil angrebet går over, eller til politiet finder ud af noget," siger Frede Jakobsen.

Tvindalert.com er den største samlede databank om Tvinds verdensomspændende aktiviteter. Der bliver blandt andet løbende samlet nyhedsartikler om Tvind fra hele verden, og så fungerer siden desuden som et forum, hvor journalister og privatpersoner kan udveksle synspunkter og informationer om Tvind.

Men i over en uge har det altså ikke været muligt at tilgå de mange informationer på grund af angrebene og TDC's efterfølgende totale lukning. 

Læs mere om DDoS-angrebet mod hjemmesiden her. 

Der er ikke noget at gøre

Frede Jakobsen fik at vide af TDC, at selskabet ikke kunne gøre så meget ved angrebet.

"Jeg har forhørt mig i mit netværk, og her er der nogle it-sikkerhedsfolk, der har bekræftet det, TDC siger. Du kan ikke gøre så meget," siger han og fortsætter:

"Men hvis det her angreb er programmeret til at vare i flere år, så er vi jo helt færdige - vi har brugt 10-15 år på at samle denne databank med et kolossalt stort materiale. Så det er meget kritisk for os. Men hvad fanden skal vi gøre?"

TDC forsøgte ellers i sidste uge at åbne op for siden igen med det resultat, at hjemmesiden igen var under et DDoS-angreb efter godt tre minutter. Derfor valgte TDC igen at at lukke ned for Tvindalert.com.

Til gene for de andre kunder

Frede Jakobsen fik begrundelsen, at det var til gene for de andre kunder på serveren, hvorfor TDC måtte skride til handling.

"Det forstyrrer altså TDC's andre kunder, at Tvindalert.com er angrebet så massivt. Det kan jeg selvfølgelig godt sætte mig ind i, men vi står jo bare tilbage uden noget som helst," siger han og fortsætter:

"De har foreslået os at komme over på en cloud-løsning. Men som jeg kan se det, løser det kun TDC's problem - ikke vores. Kun at vi skal bruge mange flere penge på hosting, som vi i princippet ikke har."

Tvind har truet TDC med retssager

Men det er ikke, fordi Frede Jakobsen er sur på TDC. 

"TDC har altid leveret en god service til os. Vi valgte dem også meget bevidst, fordi de jo har en størrelse og power, som der er brug for i vores situation," siger Frede Jakobsen.

Tvindalert.com er nemlig tidligere blevet fjernet fra en server.

"Før TDC blev hjemmesiden hostet af et lille engelsk selskab. Men en aften mødte Tvind op med en hær af advokater, og krævede siden lukket, ellers ville de indlede en retssag. Hostingselskabet lukkede den med det samme, og derfor valgte vi efterfølgende at flyttet til TDC, der har været rigtig gode," siger han.

Tvind har forsøgt at få lukket hjemmesiden

Siden Tvindalert.com blev flyttet til TDC, har der således, ifølge Frede Jakobsen, været fire tilfælde, hvor Tvind har forsøgt, at få lukket hjemmesiden ned. Dog har TDC endnu ikke givet efter.

Computerworld skrev kort om en af sagerne mod Tvindalert.com og TDC tilbage i 2005.

Her afviste TDC blankt truslen fra Tvind og henviste til, at de ikke var berettiget eller forpligtet til at fjerne hjemmesiden. I artiklen kan man også læse, hvordan Tvind også har købt domænenavne som Tvindalert.dk og fået Google til at fjerne links til Tvindalert.com.

Tvindalert.com skulle efter planen relanceres med nyt design og indhold inden den 6. maj 2013, hvor en landsretssag indledes mod nogle af Tvind-lederne.

Computerworld har været i kontakt med Nationalt IT-Efterforskningscenter, NITEC, der bekræfter, at have modtaget en anmeldelse - men dog endnu ikke har fået kigget nærmere på sagen.

Computerworld følger op på sagen.

Læs også: 

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

Sådan håndterer TDC et DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere