Artikel top billede

Dansk hjemmeside i knæ: Hvad skal vi dog gøre?

TDC har lukket dansk hjemmeside efter et DDoS-angreb. Ejeren bag siden kan nu bare vente på, at angrebet stopper, eller at politiet finder bagmændene.

Efter at hjemmesiden Tvindalert.com har været udsat for minimum to DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), er den nu blevet fjernet helt fra serverne hos TDC. 

Frede Jakobsen, der er en af to journalister bag den Tvind-kritiske hjemmeside, er meget frustreret over den seneste udvikling.

"Jeg kan forstå, at der ikke er meget at gøre ved de her DDoS-angreb - så vi er på herrens mark. Vi har meldt det til politiet, men som jeg kan se det, kan vi bare sidde og vente på vores flade røv, indtil angrebet går over, eller til politiet finder ud af noget," siger Frede Jakobsen.

Tvindalert.com er den største samlede databank om Tvinds verdensomspændende aktiviteter. Der bliver blandt andet løbende samlet nyhedsartikler om Tvind fra hele verden, og så fungerer siden desuden som et forum, hvor journalister og privatpersoner kan udveksle synspunkter og informationer om Tvind.

Men i over en uge har det altså ikke været muligt at tilgå de mange informationer på grund af angrebene og TDC's efterfølgende totale lukning. 

Læs mere om DDoS-angrebet mod hjemmesiden her. 

Der er ikke noget at gøre

Frede Jakobsen fik at vide af TDC, at selskabet ikke kunne gøre så meget ved angrebet.

"Jeg har forhørt mig i mit netværk, og her er der nogle it-sikkerhedsfolk, der har bekræftet det, TDC siger. Du kan ikke gøre så meget," siger han og fortsætter:

"Men hvis det her angreb er programmeret til at vare i flere år, så er vi jo helt færdige - vi har brugt 10-15 år på at samle denne databank med et kolossalt stort materiale. Så det er meget kritisk for os. Men hvad fanden skal vi gøre?"

TDC forsøgte ellers i sidste uge at åbne op for siden igen med det resultat, at hjemmesiden igen var under et DDoS-angreb efter godt tre minutter. Derfor valgte TDC igen at at lukke ned for Tvindalert.com.

Til gene for de andre kunder

Frede Jakobsen fik begrundelsen, at det var til gene for de andre kunder på serveren, hvorfor TDC måtte skride til handling.

"Det forstyrrer altså TDC's andre kunder, at Tvindalert.com er angrebet så massivt. Det kan jeg selvfølgelig godt sætte mig ind i, men vi står jo bare tilbage uden noget som helst," siger han og fortsætter:

"De har foreslået os at komme over på en cloud-løsning. Men som jeg kan se det, løser det kun TDC's problem - ikke vores. Kun at vi skal bruge mange flere penge på hosting, som vi i princippet ikke har."

Tvind har truet TDC med retssager

Men det er ikke, fordi Frede Jakobsen er sur på TDC. 

"TDC har altid leveret en god service til os. Vi valgte dem også meget bevidst, fordi de jo har en størrelse og power, som der er brug for i vores situation," siger Frede Jakobsen.

Tvindalert.com er nemlig tidligere blevet fjernet fra en server.

"Før TDC blev hjemmesiden hostet af et lille engelsk selskab. Men en aften mødte Tvind op med en hær af advokater, og krævede siden lukket, ellers ville de indlede en retssag. Hostingselskabet lukkede den med det samme, og derfor valgte vi efterfølgende at flyttet til TDC, der har været rigtig gode," siger han.

Tvind har forsøgt at få lukket hjemmesiden

Siden Tvindalert.com blev flyttet til TDC, har der således, ifølge Frede Jakobsen, været fire tilfælde, hvor Tvind har forsøgt, at få lukket hjemmesiden ned. Dog har TDC endnu ikke givet efter.

Computerworld skrev kort om en af sagerne mod Tvindalert.com og TDC tilbage i 2005.

Her afviste TDC blankt truslen fra Tvind og henviste til, at de ikke var berettiget eller forpligtet til at fjerne hjemmesiden. I artiklen kan man også læse, hvordan Tvind også har købt domænenavne som Tvindalert.dk og fået Google til at fjerne links til Tvindalert.com.

Tvindalert.com skulle efter planen relanceres med nyt design og indhold inden den 6. maj 2013, hvor en landsretssag indledes mod nogle af Tvind-lederne.

Computerworld har været i kontakt med Nationalt IT-Efterforskningscenter, NITEC, der bekræfter, at have modtaget en anmeldelse - men dog endnu ikke har fået kigget nærmere på sagen.

Computerworld følger op på sagen.

Læs også: 

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

Sådan håndterer TDC et DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere