Artikel top billede

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

En dansk hjemmeside, der søger at afsløre ulovligheder begået af Tvind, har været udsat for mindst to DDoS-angreb. Kort tid efter blev hjemmesiden taget ned af TDC, der hoster den.

Torsdag den 18. april 2013 oplever to journalister pludselig, hvad det vil sige, at blive ramt af et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

"Tvindalert.com er nede på grund af et massivt DDoS-angreb," skriver de på deres Facebook-side torsdag den 18. april.

Den ene journalist, Frede Jakobsen, fortæller, at han og kollegaen, Michael Durham, igennem de senste 15 år har brugt det meste af deres tid, energi og penge på at forsyne siden med information, research og artikler om Tvind-imperiet. 

På denne måde har Tvindalert.com fungeret som den største samlede databank om Tvinds verdensomspændende aktiviteter. Der bliver blandt andet løbende samlet nyhedsartikler om Tvind fra hele verden, og så er siden ligeså meget et forum, hvor journalister og privatpersoner kan udveksle synspunkter og informationer om Tvind.  

På denne måde har hjemmesiden været det kritiske udstillingsvindue, der har synliggjort de ulovligheder, der, ifølge de to journalister, er begået af Tvind.

50.000 forespørgsler per sekund

Men den seneste uge har det altså ikke været muligt at tilgå den kritiske side. Kort tid efter angrebet valgte hosting-selskabet TDC at fjerne hjemmesiden helt fra serveren.

"Status for hacker-angrebet på den Tvind-kritiske hjemmeside tvindalert.com: TDC har prøvet at genåbne siden. Efter tre minutter var DDoS-angrebet igen så kraftigt, at siden måtte lukkes ned. Nu har den været nede i næsten en uge på grund af angrebet, hvor der sendes over 50.000 forespørgsler til siden per sekund," stod der på Facebook-siden onsdag den 24. april.

Det var muligt at få et lille indblik i siden, hvis man anvendte en cached version, men tilgik man siden normalt, mødtes man blot af en hvid side:

"Domain Default page. If you see this page it means that Apache Domain Service for this domain is locked..."

TDC forsøgte at genåbne siden

Godt en uge efter de første angreb forsøgte TDC at åbne for hjemmesiden igen. 

Men det gik ikke synderligt godt.

"Update på hacker-angrebet på tvinalert.com. TDC prøvede at genåbne siden. Efter tre minutter var DDoS-angrebet igen så massivt, at siden var nødt til at blive lukket ned," skriver journalisterne på Facebook-siden torsdag den 24. april.

TDC har tidligere forklaret, hvordan de håndterer et DDoS-angreb. Den tekniske sikkerhedschef i TDC, Lars Højberg, henviste også til, at disse angreb ofte kommer i bølger. Det kan du læse mere om her.

Om angrebet på Tvindalert skal ses i forhold til de mange andre DDoS-angreb, der har været for nyligt, eller om der kan være andre faktorer, er uvist.

"Hvem der er bag angrebet? Ingen ved det, men du har ret til at gætte," skriver de to journalister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere