Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

En dansk hjemmeside, der søger at afsløre ulovligheder begået af Tvind, har været udsat for mindst to DDoS-angreb. Kort tid efter blev hjemmesiden taget ned af TDC, der hoster den.

Torsdag den 18. april 2013 oplever to journalister pludselig, hvad det vil sige, at blive ramt af et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

"Tvindalert.com er nede på grund af et massivt DDoS-angreb," skriver de på deres Facebook-side torsdag den 18. april.

Den ene journalist, Frede Jakobsen, fortæller, at han og kollegaen, Michael Durham, igennem de senste 15 år har brugt det meste af deres tid, energi og penge på at forsyne siden med information, research og artikler om Tvind-imperiet. 

På denne måde har Tvindalert.com fungeret som den største samlede databank om Tvinds verdensomspændende aktiviteter. Der bliver blandt andet løbende samlet nyhedsartikler om Tvind fra hele verden, og så er siden ligeså meget et forum, hvor journalister og privatpersoner kan udveksle synspunkter og informationer om Tvind.  

På denne måde har hjemmesiden været det kritiske udstillingsvindue, der har synliggjort de ulovligheder, der, ifølge de to journalister, er begået af Tvind.

50.000 forespørgsler per sekund

Men den seneste uge har det altså ikke været muligt at tilgå den kritiske side. Kort tid efter angrebet valgte hosting-selskabet TDC at fjerne hjemmesiden helt fra serveren.

"Status for hacker-angrebet på den Tvind-kritiske hjemmeside tvindalert.com: TDC har prøvet at genåbne siden. Efter tre minutter var DDoS-angrebet igen så kraftigt, at siden måtte lukkes ned. Nu har den været nede i næsten en uge på grund af angrebet, hvor der sendes over 50.000 forespørgsler til siden per sekund," stod der på Facebook-siden onsdag den 24. april.

Det var muligt at få et lille indblik i siden, hvis man anvendte en cached version, men tilgik man siden normalt, mødtes man blot af en hvid side:

"Domain Default page. If you see this page it means that Apache Domain Service for this domain is locked..."

TDC forsøgte at genåbne siden

Godt en uge efter de første angreb forsøgte TDC at åbne for hjemmesiden igen. 

Men det gik ikke synderligt godt.

"Update på hacker-angrebet på tvinalert.com. TDC prøvede at genåbne siden. Efter tre minutter var DDoS-angrebet igen så massivt, at siden var nødt til at blive lukket ned," skriver journalisterne på Facebook-siden torsdag den 24. april.

TDC har tidligere forklaret, hvordan de håndterer et DDoS-angreb. Den tekniske sikkerhedschef i TDC, Lars Højberg, henviste også til, at disse angreb ofte kommer i bølger. Det kan du læse mere om her.

Om angrebet på Tvindalert skal ses i forhold til de mange andre DDoS-angreb, der har været for nyligt, eller om der kan være andre faktorer, er uvist.

"Hvem der er bag angrebet? Ingen ved det, men du har ret til at gætte," skriver de to journalister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.