Artikel top billede

TDC må lukke dansk hjemmeside efter DDoS-angreb

En dansk hjemmeside, der søger at afsløre ulovligheder begået af Tvind, har været udsat for mindst to DDoS-angreb. Kort tid efter blev hjemmesiden taget ned af TDC, der hoster den.

Torsdag den 18. april 2013 oplever to journalister pludselig, hvad det vil sige, at blive ramt af et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

"Tvindalert.com er nede på grund af et massivt DDoS-angreb," skriver de på deres Facebook-side torsdag den 18. april.

Den ene journalist, Frede Jakobsen, fortæller, at han og kollegaen, Michael Durham, igennem de senste 15 år har brugt det meste af deres tid, energi og penge på at forsyne siden med information, research og artikler om Tvind-imperiet. 

På denne måde har Tvindalert.com fungeret som den største samlede databank om Tvinds verdensomspændende aktiviteter. Der bliver blandt andet løbende samlet nyhedsartikler om Tvind fra hele verden, og så er siden ligeså meget et forum, hvor journalister og privatpersoner kan udveksle synspunkter og informationer om Tvind.  

På denne måde har hjemmesiden været det kritiske udstillingsvindue, der har synliggjort de ulovligheder, der, ifølge de to journalister, er begået af Tvind.

50.000 forespørgsler per sekund

Men den seneste uge har det altså ikke været muligt at tilgå den kritiske side. Kort tid efter angrebet valgte hosting-selskabet TDC at fjerne hjemmesiden helt fra serveren.

"Status for hacker-angrebet på den Tvind-kritiske hjemmeside tvindalert.com: TDC har prøvet at genåbne siden. Efter tre minutter var DDoS-angrebet igen så kraftigt, at siden måtte lukkes ned. Nu har den været nede i næsten en uge på grund af angrebet, hvor der sendes over 50.000 forespørgsler til siden per sekund," stod der på Facebook-siden onsdag den 24. april.

Det var muligt at få et lille indblik i siden, hvis man anvendte en cached version, men tilgik man siden normalt, mødtes man blot af en hvid side:

"Domain Default page. If you see this page it means that Apache Domain Service for this domain is locked..."

TDC forsøgte at genåbne siden

Godt en uge efter de første angreb forsøgte TDC at åbne for hjemmesiden igen. 

Men det gik ikke synderligt godt.

"Update på hacker-angrebet på tvinalert.com. TDC prøvede at genåbne siden. Efter tre minutter var DDoS-angrebet igen så massivt, at siden var nødt til at blive lukket ned," skriver journalisterne på Facebook-siden torsdag den 24. april.

TDC har tidligere forklaret, hvordan de håndterer et DDoS-angreb. Den tekniske sikkerhedschef i TDC, Lars Højberg, henviste også til, at disse angreb ofte kommer i bølger. Det kan du læse mere om her.

Om angrebet på Tvindalert skal ses i forhold til de mange andre DDoS-angreb, der har været for nyligt, eller om der kan være andre faktorer, er uvist.

"Hvem der er bag angrebet? Ingen ved det, men du har ret til at gætte," skriver de to journalister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.