Artikel top billede

Fagforeninger ruster sig til forhandlinger om CSC-fyringer

Fagforeninger ruster sig til forhandlinger.

Hos fagforeningen HK/Samdata virker man lettere chokeret ovenpå dagens melding fra CSC om, at man vil nedlægge cirka 200 stillinger i Danmark, som du kan læse her.

"Det er voldsomt, og så er det jo tredje omgang," siger faglig sekretær Kim Jung Olsen fra HK Privat.

Han oplyser, at op imod 215 stillinger skal nedlægges.

Han understreger i samme omgang, at realitetsforhandlingerne først begynder 2. maj.

Umiddelbart mener han, uden at have været tilbage og fintælle tallene, at i nærheden af 800 ansatte er blevet skåret væk hos CSC i den senste tid.

Kim Jung Olsen påpeger samtidig, at det fortsat er ukendt hvilke typer stillinger, der vil blive ramt af den nye nedskæringsrunde.

Mens den faglige sekretær fra HK Privat altså godt vil sætte lidt ord på dagens melding om CSC's nedskæring i Danmark, så er meldingen anderledes fra Samdatas formand, Thomas Bisballe.

I en mail til Computerworld skriver han:

"Ingen kommentarer, fortroligheden i forhandlinger om vilkår ved afskedigelser og afbøde foranstaltninger er en forudsætning for frie forhandlinger, der sikrer de ansatte bedst muligt i en svær situation."

"Derfor kan og skal den forhandling ikke foregå i aviserne," lyder det fra formanden.

Læs også: CSC Danmark fyrer igen: 200 stillinger nedlægges i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.