Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Fagforeninger ruster sig til forhandlinger om CSC-fyringer

Fagforeninger ruster sig til forhandlinger.

Hos fagforeningen HK/Samdata virker man lettere chokeret ovenpå dagens melding fra CSC om, at man vil nedlægge cirka 200 stillinger i Danmark, som du kan læse her.

"Det er voldsomt, og så er det jo tredje omgang," siger faglig sekretær Kim Jung Olsen fra HK Privat.

Han oplyser, at op imod 215 stillinger skal nedlægges.

Han understreger i samme omgang, at realitetsforhandlingerne først begynder 2. maj.

Umiddelbart mener han, uden at have været tilbage og fintælle tallene, at i nærheden af 800 ansatte er blevet skåret væk hos CSC i den senste tid.

Kim Jung Olsen påpeger samtidig, at det fortsat er ukendt hvilke typer stillinger, der vil blive ramt af den nye nedskæringsrunde.

Mens den faglige sekretær fra HK Privat altså godt vil sætte lidt ord på dagens melding om CSC's nedskæring i Danmark, så er meldingen anderledes fra Samdatas formand, Thomas Bisballe.

I en mail til Computerworld skriver han:

"Ingen kommentarer, fortroligheden i forhandlinger om vilkår ved afskedigelser og afbøde foranstaltninger er en forudsætning for frie forhandlinger, der sikrer de ansatte bedst muligt i en svær situation."

"Derfor kan og skal den forhandling ikke foregå i aviserne," lyder det fra formanden.

Læs også: CSC Danmark fyrer igen: 200 stillinger nedlægges i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere