Artikel top billede

CSC Danmark fyrer igen: 200 stillinger nedlægges i Danmark

CSC i Danmark skal igennem endnu en stor nedskæringsrunde - cirka 200 stillinger skal væk.

CSC Danmark ser sig nødsaget til at skære yderligere 260 stillinger i Norden - heraf cirka 200 stillinger i Danmark.

Det oplyser selskabets administrerende direktør, Jørgen Jakobsen, til Computerworld.

"Vi reducerer antallet af stillinger med 260 i Norden. Vi tilstræber, at det sker hurtigst muligt og senest ved udgangen af maj," fortæller han.

I de kommende uger vil selskabet indgå i dialog med samarbejdsudvalg med videre omkring eventuelle frivillige fratrædelser.

Tilpasning til global plan

Baggrunden for nedskæringen er en tilpasning til CSC´s globale leverancestruktur, hvor hele den globale koncern har gang i en øvelse, der skal vende organisationen til at blive mere profitabel.

Jørgen Jakobsen understreger, at CSC derfor fortsat ser Norden som et vigtigt marked, og CSC i Norden vil komme yderligere styrket ud på den anden side.

"Vi har nået et mål om forudsigelighed i vores økonomi. Og uden at kunne fortælle om de præcise mål i en børsnoteret virksomhed, så skal vi være en rentabel forretning," siger han.

Han peger desuden på, at CSC i Norden samtidig hyrer i omegnen af 20 sælgere, der skal opruste på den front.

Samtidig har man som led i den globale omstilling af virksomheden besluttet at skære produktporteføjlen ind til en mere standardiseret form, hvilket også skal skærpe selskabets profil i markedet.

Ligesom antallet af partnere, som CSC går i markedet og sælger sammen med, er ved at blive justeret. Både globalt og lokalt.

Jørgen Jakobsen erkender, at det aldrig er en behagelig situation at skulle tilpasse antallet af medarbejdere, men at det simpelthen er nødvendigt for at få et skarpere CSC i Norden.

"Bænken" var dyr

En tidligere fyringsrunde på 480 ansatte bundede blandt andet i, at CSC havde rigtigt mange siddende på "bænken", som var en dyr ordning for selskabet.

Derfor var den fyringsrunde nærmest blevet opsparet til igennem årene, forklarer Jørgen Jakobsen.

Den nye nedskæringsrunde er altså mere et udtryk for tilpasning til CSC´s globale leverancestruktur og er en del af den globale koncernens overordnede omstillingsproces, der skal styrke CSC fremadrettet.

Læs også: CSC fyrer 450 ansatte - Danmark rammes hårdt

Efter CSC-fyringer: Hvornår kommer næste fyringsrunde?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.