Artikel top billede

CSC Danmark fyrer igen: 200 stillinger nedlægges i Danmark

CSC i Danmark skal igennem endnu en stor nedskæringsrunde - cirka 200 stillinger skal væk.

CSC Danmark ser sig nødsaget til at skære yderligere 260 stillinger i Norden - heraf cirka 200 stillinger i Danmark.

Det oplyser selskabets administrerende direktør, Jørgen Jakobsen, til Computerworld.

"Vi reducerer antallet af stillinger med 260 i Norden. Vi tilstræber, at det sker hurtigst muligt og senest ved udgangen af maj," fortæller han.

I de kommende uger vil selskabet indgå i dialog med samarbejdsudvalg med videre omkring eventuelle frivillige fratrædelser.

Tilpasning til global plan

Baggrunden for nedskæringen er en tilpasning til CSC´s globale leverancestruktur, hvor hele den globale koncern har gang i en øvelse, der skal vende organisationen til at blive mere profitabel.

Jørgen Jakobsen understreger, at CSC derfor fortsat ser Norden som et vigtigt marked, og CSC i Norden vil komme yderligere styrket ud på den anden side.

"Vi har nået et mål om forudsigelighed i vores økonomi. Og uden at kunne fortælle om de præcise mål i en børsnoteret virksomhed, så skal vi være en rentabel forretning," siger han.

Han peger desuden på, at CSC i Norden samtidig hyrer i omegnen af 20 sælgere, der skal opruste på den front.

Samtidig har man som led i den globale omstilling af virksomheden besluttet at skære produktporteføjlen ind til en mere standardiseret form, hvilket også skal skærpe selskabets profil i markedet.

Ligesom antallet af partnere, som CSC går i markedet og sælger sammen med, er ved at blive justeret. Både globalt og lokalt.

Jørgen Jakobsen erkender, at det aldrig er en behagelig situation at skulle tilpasse antallet af medarbejdere, men at det simpelthen er nødvendigt for at få et skarpere CSC i Norden.

"Bænken" var dyr

En tidligere fyringsrunde på 480 ansatte bundede blandt andet i, at CSC havde rigtigt mange siddende på "bænken", som var en dyr ordning for selskabet.

Derfor var den fyringsrunde nærmest blevet opsparet til igennem årene, forklarer Jørgen Jakobsen.

Den nye nedskæringsrunde er altså mere et udtryk for tilpasning til CSC´s globale leverancestruktur og er en del af den globale koncernens overordnede omstillingsproces, der skal styrke CSC fremadrettet.

Læs også: CSC fyrer 450 ansatte - Danmark rammes hårdt

Efter CSC-fyringer: Hvornår kommer næste fyringsrunde?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.