Artikel top billede

Efter CSC-fyringer: Hvornår kommer næste fyringsrunde?

CSC skærer 180 stillinger kort tid efter, at den seneste fyringsrunde kostede 450 mand jobbet. Men det er næppe slut endnu, lyder frygten.

Læs også:

CSC Danmark omstrukturerer - så mange stillinger skal nedlægges.

Nu går det løs: CSC Danmark indkalder til hastemøde.

CSC sælger en del af koncernen fra.

Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark.

"Det er dybt beklageligt at man igen skal skære hos CSC."

Sådan siger faglig sekretær hos fagforbundet HK/Privat, Kim Jung Olsen, om CSC-chefen John Walsh udmelding om, at selskabet vil reducere antallet af stillinger i den danske og svenske afdeling med 180 stillinger.

Det kan du læse mere om her.

"Det er jo vores medlemmer og medarbejdere, det går ud over," siger Kim Jung Olsen.

HK/Privat har siden den store konflikt i 2011 mellem Prosa og CSC været overenksomstbærende på langt de fleste områder på stedet. 

Forsøge at få antal ned

Derfor vil HK/Privat gøre alt, hvad der er muligt for at forsøge at få forhandlet det endelige antal stillinger ned i den forhandling, som parterne indleder onsdag.

Det bliver dog ikke kun HK/Privat, men repræsentanter fra alle de fagforbund, der har medlemmer ansat hos CSC, som skal deltage i forhandlingerne.

Det er først når disse forhandlinger er gennemført, at det står endelig klart, hvad det samlede antal afskedigelser ender på.

CSC har også åbnet for frivillige fratrædelser, som også kan betyde noget for tallet, afhængig af de vilkår der følger med sådan en aftale.

Underskud på underskud

CSC har for nyligt afleveret et dansk regnskab med en lille milliard kroner i underskud. Det er sjette år i træk at firmaet har negativt resultat, og det er kun Scandihealth, der nærmest er under adskillelse fra CSC i Norden, at der bliver tjent penge.

Kim Jung Olsen peger på, at det store spørgsmål er , hvor folk skal gå hen hvis de mister jobbet i øjeblikket.

"It-branchen har det jo hårdt for tiden. Det er jo ikke bare at gå hen i en anden it-virksomhed og tage et job der. Så vi er jo hårdt under pres," siger han.

Næste runde?

"Det er uheldigt at CSC skærer igen igen. Det er jo ikke lang tid siden, at selskabet var ude med de her 450."

"Og nu kommer de igen. Og det gode spørgsmål er jo altid, om vi så er inde ved benet nu - eller hvornår kommer den næste runde?," siger han.

Også hos fagforbundet Prosa, der har mange medlemmer blandt de ansatte hos CSC, er man ærgerlige over nyheden om nye fyringer hos CSC.

"Jeg synes at det er meget beklageligt at der kommer en ny fyringsrunde så hurtigt efter sidst. Også fordi det i overfor medarbejdere og kunder ikke virker godt for tilliden," siger næstformand Hanne Lykke Jespersen.

Hun peger på, at kunder og medarbejdere nu vil spekulere på, hvor længe der mon går før der kommer endnu en fyringsrunde.

"Kunderne mister også hver gang en de er glade for, og skal så vænne sig til en ny. Og det er en dårlig spiral at komme ind i."

Hun medgiver, at virksomheder kan være nødt til at trimme sig, og at fyringer kan være nødvendige.

"Men det er meget uheldigt at annoncere det flere gange om året," siger Hanne Lykke Jespersen.

Samtidig mener hun, at unødigt megen af virksomhedens tid går med at fyringsrunder.

"Det er jo ikke sundt. Hvis de har brug for at fyre 500 mand, så skulle de jo have gjort det på en gang."

Hun understreger, at hun håber CSC vil afskedige så få som muligt, men pointen er, at det er bedre at få overstået fyringerne på en gang, så man kan komme videre.

Læs også:

CSC Danmark omstrukturerer - så mange stillinger skal nedlægges.

Nu går det løs: CSC Danmark indkalder til hastemøde.

CSC sælger en del af koncernen fra.

Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.