Artikel top billede

Efter CSC-fyringer: Hvornår kommer næste fyringsrunde?

CSC skærer 180 stillinger kort tid efter, at den seneste fyringsrunde kostede 450 mand jobbet. Men det er næppe slut endnu, lyder frygten.

Læs også:

CSC Danmark omstrukturerer - så mange stillinger skal nedlægges.

Nu går det løs: CSC Danmark indkalder til hastemøde.

CSC sælger en del af koncernen fra.

Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark.

"Det er dybt beklageligt at man igen skal skære hos CSC."

Sådan siger faglig sekretær hos fagforbundet HK/Privat, Kim Jung Olsen, om CSC-chefen John Walsh udmelding om, at selskabet vil reducere antallet af stillinger i den danske og svenske afdeling med 180 stillinger.

Det kan du læse mere om her.

"Det er jo vores medlemmer og medarbejdere, det går ud over," siger Kim Jung Olsen.

HK/Privat har siden den store konflikt i 2011 mellem Prosa og CSC været overenksomstbærende på langt de fleste områder på stedet. 

Forsøge at få antal ned

Derfor vil HK/Privat gøre alt, hvad der er muligt for at forsøge at få forhandlet det endelige antal stillinger ned i den forhandling, som parterne indleder onsdag.

Det bliver dog ikke kun HK/Privat, men repræsentanter fra alle de fagforbund, der har medlemmer ansat hos CSC, som skal deltage i forhandlingerne.

Det er først når disse forhandlinger er gennemført, at det står endelig klart, hvad det samlede antal afskedigelser ender på.

CSC har også åbnet for frivillige fratrædelser, som også kan betyde noget for tallet, afhængig af de vilkår der følger med sådan en aftale.

Underskud på underskud

CSC har for nyligt afleveret et dansk regnskab med en lille milliard kroner i underskud. Det er sjette år i træk at firmaet har negativt resultat, og det er kun Scandihealth, der nærmest er under adskillelse fra CSC i Norden, at der bliver tjent penge.

Kim Jung Olsen peger på, at det store spørgsmål er , hvor folk skal gå hen hvis de mister jobbet i øjeblikket.

"It-branchen har det jo hårdt for tiden. Det er jo ikke bare at gå hen i en anden it-virksomhed og tage et job der. Så vi er jo hårdt under pres," siger han.

Næste runde?

"Det er uheldigt at CSC skærer igen igen. Det er jo ikke lang tid siden, at selskabet var ude med de her 450."

"Og nu kommer de igen. Og det gode spørgsmål er jo altid, om vi så er inde ved benet nu - eller hvornår kommer den næste runde?," siger han.

Også hos fagforbundet Prosa, der har mange medlemmer blandt de ansatte hos CSC, er man ærgerlige over nyheden om nye fyringer hos CSC.

"Jeg synes at det er meget beklageligt at der kommer en ny fyringsrunde så hurtigt efter sidst. Også fordi det i overfor medarbejdere og kunder ikke virker godt for tilliden," siger næstformand Hanne Lykke Jespersen.

Hun peger på, at kunder og medarbejdere nu vil spekulere på, hvor længe der mon går før der kommer endnu en fyringsrunde.

"Kunderne mister også hver gang en de er glade for, og skal så vænne sig til en ny. Og det er en dårlig spiral at komme ind i."

Hun medgiver, at virksomheder kan være nødt til at trimme sig, og at fyringer kan være nødvendige.

"Men det er meget uheldigt at annoncere det flere gange om året," siger Hanne Lykke Jespersen.

Samtidig mener hun, at unødigt megen af virksomhedens tid går med at fyringsrunder.

"Det er jo ikke sundt. Hvis de har brug for at fyre 500 mand, så skulle de jo have gjort det på en gang."

Hun understreger, at hun håber CSC vil afskedige så få som muligt, men pointen er, at det er bedre at få overstået fyringerne på en gang, så man kan komme videre.

Læs også:

CSC Danmark omstrukturerer - så mange stillinger skal nedlægges.

Nu går det løs: CSC Danmark indkalder til hastemøde.

CSC sælger en del af koncernen fra.

Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere