Artikel top billede

Apple vil låne 100 mia af investorer i gigantisk obligationsudsalg

Apple udbyder obligationer for næsten 100 milliarder kroner, som er penge, som selskabet har brug for. Se her, hvad de skal bruges til.

Apple vil gerne udbetale betydelige summer til sine ejere, og for at rejse nok kapital til de store udbetalinger, har selskabet besluttet at udbyde obligationer for gigantiske 97 milliarder kroner og går dermed massivt ind i låne-markedet.

Låne-manøvren er den største obligationshandel uden for den finansielle verden, skriver Wall Street Journal.

Salget af obligationer kommer efter, at Apples bestyrelse i sidste uge besluttede, at Apple inden udgangen af 2015 skal have udbetalt 100 milliarder dollar - gigantiske 570 milliarder kroner - til selskabets aktionærer.

En stor del af Apples kapital-reserver - mere end 140 milliarder dollar - befinder sig uden for USA. Salg af obligationer tjener som en omkostningsmæssig fornuftig måde at få kapital hjem på.

Med manøvren udnytter Apple nemlig markedet, hvor obligationer for tiden er meget billige, til at rejse kapital, så det ikke er nødvendigt at overføre kapital fra udlandet, hvilket kan udløse skatteregning og lignende.

Meget stor interesse

"Der har været ekstrem stor interesse for denne handel. Det har været med til at holde omkostningerne i bund for Apple," siger Bradley Gastwirth fra investerings-rådgivningsfirmaet ABR Investment Strategy til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge ham bevæger investorerne sig for tiden over mod køb af obligationer, hvor udbetalingerne er bedre og mere konsistente.

Apples udbud af obligationer - der alene retter sig mod institutionelle investorer - indeholder sikkerhed for, at Apple over en periode vil betale investorerne tilbage.

Apple har i den seneste tid været under øget pres for at betale ud af sine enorme kapital-reserver til investorerne.

Presset er taget til i de seneste måneder, hvor Apples aktie-kurs er dykket. Alene siden nytår er aktiekursen således faldet med 17 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.