Artikel top billede

Apple vil låne 100 mia af investorer i gigantisk obligationsudsalg

Apple udbyder obligationer for næsten 100 milliarder kroner, som er penge, som selskabet har brug for. Se her, hvad de skal bruges til.

Apple vil gerne udbetale betydelige summer til sine ejere, og for at rejse nok kapital til de store udbetalinger, har selskabet besluttet at udbyde obligationer for gigantiske 97 milliarder kroner og går dermed massivt ind i låne-markedet.

Låne-manøvren er den største obligationshandel uden for den finansielle verden, skriver Wall Street Journal.

Salget af obligationer kommer efter, at Apples bestyrelse i sidste uge besluttede, at Apple inden udgangen af 2015 skal have udbetalt 100 milliarder dollar - gigantiske 570 milliarder kroner - til selskabets aktionærer.

En stor del af Apples kapital-reserver - mere end 140 milliarder dollar - befinder sig uden for USA. Salg af obligationer tjener som en omkostningsmæssig fornuftig måde at få kapital hjem på.

Med manøvren udnytter Apple nemlig markedet, hvor obligationer for tiden er meget billige, til at rejse kapital, så det ikke er nødvendigt at overføre kapital fra udlandet, hvilket kan udløse skatteregning og lignende.

Meget stor interesse

"Der har været ekstrem stor interesse for denne handel. Det har været med til at holde omkostningerne i bund for Apple," siger Bradley Gastwirth fra investerings-rådgivningsfirmaet ABR Investment Strategy til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge ham bevæger investorerne sig for tiden over mod køb af obligationer, hvor udbetalingerne er bedre og mere konsistente.

Apples udbud af obligationer - der alene retter sig mod institutionelle investorer - indeholder sikkerhed for, at Apple over en periode vil betale investorerne tilbage.

Apple har i den seneste tid været under øget pres for at betale ud af sine enorme kapital-reserver til investorerne.

Presset er taget til i de seneste måneder, hvor Apples aktie-kurs er dykket. Alene siden nytår er aktiekursen således faldet med 17 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?