Artikel top billede

Derfor vil tablet-computerne være væk om fem år

Om nogle år vil der ikke være nogen særlig grund til at have en tablet, mener CEO for stor mobilgigant, der samtidig kalder tablet-computerne for dårlige forretningsmodeller.

Den store canadiske mobilgigant, Blackberry, er ikke i tvivl om, hvilke vej markedet vil gå for tablets de kommende par år. Det vil gå ned ad.

"Om fem år tror jeg ikke længere, der vil være grund til at have en tablet. Måske en stor skærm på din arbejdsplads, men ikke som sådan en tablet," siger Thorsten Heins, CEO for Blackberry og fortsætter:

"Tablets er i sig selv ikke en særlig god forretningsmodel."

Det skriver telegraph.co.uk.

Går efter konkurrenterne

Med den udmeldning ser det ud til, at Blackberry går hårdt efter konkurrenterne, efter dets eget tabletprodukt, PlayBook, ikke helt har slået til. Blandt andet fik mobilgiganten kun sendt 150.000 tablets afsted i tredje kvartal af 2012.  

Men Thotsten Heins forsikrede dog, at Blackberrys tablet har en unik position på et overfyldt tablet-marked. 

Men det er særligt på mobil-området, at direktøren ser de helt store muligheder for Blackberry. 

"Om fem år ser jeg Blackberry som den absolutte leder inden for mobil-computing - det er hvad vi sigter efter," siger Thorsten Heins. 

Og Blackberrys fremdrift skal ikke bare sikres ved at kopiere andres produkter. 

"Jeg ønsker at få så meget markedsandel som muligt, men ikke ved at være en copycat," pointere han. 

Direktøren gav interviews i forbindelse med Blackberrys lancering af dets nye smartphone Q10. Og der er store forventninger til den telefon.

"Vi har allerede fået rigtige gode tegn efter lanceringen i Storbritannien. Så vi har meget store forventninger."

Læs også:
Blackberry-producent har kurs mod et sort hul

Her er de største udfordringer for ny Blackberry-boss
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.