Artikel top billede

Foto: Peter Belanger. (Foto: Peter Belanger)

Store ændringer på vej: Sådan bliver iOS 7

Store designforandringer er i vente, når Apples næste mobilstyresystem iOS 7 til iPhones og iPads bliver introduceret i næste måned. Læs her, hvad du kan forvente.

Om halvanden måneds tid vil Apple formentlig afsløre sit næste styresystem, iOS 7, til iPhones og iPads.

Det ventes, at Apple vil demonstrere det kommende mobilstyresystem med en del nyskabelser på sin Worldwide Developers Conference (WWDC 2013) i juni, hvor udviklerne vil få en dybtgående introduktion til styresystemet, som vil tage sig noget anderledes ud.

"Ifølge flere personer, som enten har set eller er blevet briefet om det kommende iOS7, kommer operativsystemet med en redesignet brugergrænseflade, som vil være attraktiv til nye iOS-brugere, mens det potentielt kan vække bekymring hos rutinerede brugere," skriver mediet 9To5Mac.

Helt flad brugergrænseflade

Indtil videre går iOS7 under kodenavnet 'Innsbruck', og det vil ifølge flere kilder blive født med en ny brugergrænseflade, som blandt andre mediet 9To5Mac kalder "meget, meget fladt", og som samtidig vil gøre op med mange designelementer, som de kendes i dag.

En kilde siger til 9To5Mac, at den 'flade' arkitektur kan sammenlignes med brugergrænsefladen på Microsofts Windows Phone.

Forlydender om designændringerne går blandt andet på et redesign af Apple app-ikoner, ligesom der vil være nye værktøjslinjer og nye tab bars.

"Selvom iOS 7 ser anderledes ud, så vil apps og selve systemets fundamentale funktioner som Låse-og Home-skærmen hovedsageligt fungere på samme måde som i dag," forlyder det ifølge kilder hos 9To5Mac.

Design-guru har mere magt

Tilbage i oktober fremgik det med fyringen af iOS-ansvarlig Scott Forstall, at Apples design-wonderboy John Ive overtager styringen af iOS.

Samtidig med den rokering begyndte spekulationerne om, hvorvidt Apples gennemgående design ville undergå en mere ensrettet og minimalistisk designretning, hvor folk fra Apples OS X-afdeling eftersigende er kommet med om bord på iOS-designet.

Inden landeringen af iOS 7 går lyden af jungletrommerne på, at Apple vil tilføje en 'killer-app', som enten kan være i form af musikstreaming-tjeneste eller mobilbetalingssystem, når den nye version af iOS bliver præsenteret.

Alt det vil verden ganske givet være blevet klogere på i midten juni, når Apples udviklerkonference sparkes i gang på hjemmebanen i San Francisco, der ligger 70 kilometer nord for æblehovedsædet i Cupertino, Californien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?