Artikel top billede

Foto: Peter Belanger. (Foto: Peter Belanger)

Store ændringer på vej: Sådan bliver iOS 7

Store designforandringer er i vente, når Apples næste mobilstyresystem iOS 7 til iPhones og iPads bliver introduceret i næste måned. Læs her, hvad du kan forvente.

Om halvanden måneds tid vil Apple formentlig afsløre sit næste styresystem, iOS 7, til iPhones og iPads.

Det ventes, at Apple vil demonstrere det kommende mobilstyresystem med en del nyskabelser på sin Worldwide Developers Conference (WWDC 2013) i juni, hvor udviklerne vil få en dybtgående introduktion til styresystemet, som vil tage sig noget anderledes ud.

"Ifølge flere personer, som enten har set eller er blevet briefet om det kommende iOS7, kommer operativsystemet med en redesignet brugergrænseflade, som vil være attraktiv til nye iOS-brugere, mens det potentielt kan vække bekymring hos rutinerede brugere," skriver mediet 9To5Mac.

Helt flad brugergrænseflade

Indtil videre går iOS7 under kodenavnet 'Innsbruck', og det vil ifølge flere kilder blive født med en ny brugergrænseflade, som blandt andre mediet 9To5Mac kalder "meget, meget fladt", og som samtidig vil gøre op med mange designelementer, som de kendes i dag.

En kilde siger til 9To5Mac, at den 'flade' arkitektur kan sammenlignes med brugergrænsefladen på Microsofts Windows Phone.

Forlydender om designændringerne går blandt andet på et redesign af Apple app-ikoner, ligesom der vil være nye værktøjslinjer og nye tab bars.

"Selvom iOS 7 ser anderledes ud, så vil apps og selve systemets fundamentale funktioner som Låse-og Home-skærmen hovedsageligt fungere på samme måde som i dag," forlyder det ifølge kilder hos 9To5Mac.

Design-guru har mere magt

Tilbage i oktober fremgik det med fyringen af iOS-ansvarlig Scott Forstall, at Apples design-wonderboy John Ive overtager styringen af iOS.

Samtidig med den rokering begyndte spekulationerne om, hvorvidt Apples gennemgående design ville undergå en mere ensrettet og minimalistisk designretning, hvor folk fra Apples OS X-afdeling eftersigende er kommet med om bord på iOS-designet.

Inden landeringen af iOS 7 går lyden af jungletrommerne på, at Apple vil tilføje en 'killer-app', som enten kan være i form af musikstreaming-tjeneste eller mobilbetalingssystem, når den nye version af iOS bliver præsenteret.

Alt det vil verden ganske givet være blevet klogere på i midten juni, når Apples udviklerkonference sparkes i gang på hjemmebanen i San Francisco, der ligger 70 kilometer nord for æblehovedsædet i Cupertino, Californien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere