Foto: Povl D. Rasmussen.

Derfor blev millioner af danskere ramt af stort Yousee-nedbrud

Et stort nedbrud hos Yousee har ramt 1,2 millioner danske husstande, som måtte trækkes med sorte kanaler og flimmer på tv'et. Læs her, hvad det store nedbrud skyldtes.

Onsdag blev TDC's tv-udbyder Yousee ramt af et langt nedbrud, der blev konstateret natten til onsdag og som i skrivende stund stadig berører flere kanaler, der er i sort.

Det vil sige, at tv-knaset for Yousee har varet i mere end 24 timer.

Nedbruddet har ifølge Yousees kommunikationschef, Ib Konrad Jensen, formentlig ramt samtlige kunder på Yousee Kabel TV, Web TV og TDC TV.

Det svarer til alt omkring 1,2 millioner husstande, selvom Yousee endnu ikke har det fulde overblik over nedbruddets omfang.

"Jeg vil sige, at det er rigtig træls, fordi den slags jo spolerer en god aften for rigtig mange mennesker," konstaterer Ib Konrad Jensen overfor Computerworld.

Fejlagtig overvågningsindstilling
Han forklarer, at det store nedbrud skyldtes en fejl på hovedstationen ved Borups Alle i København, hvor Yousee var i gang med en større ombygning af selskabets modtagerudstyr og netværk på hovedcentralen.

Her var noget ældre udstyr fejlkonfigureret i forhold til det nye udstyr, og omkring klokken 22:10 viste det sig, at noget overvågningsudstyr var fejlindstillet og derfor skabte forstyrrelser i datatrafikken.

"Vores teknikere havde gået og slukket flere småbrande i løbet af dagen, og ud på eftermiddagen havde vi stabiliseret systemerne nogenlunde, selvom otte kanaler stadig mangler signaler," fortæller Ib Konrad Jensen.

I de tidlige aftentimer besluttede Yousee, at der ikke skulle røres ved tv-kanalerne, mens hr og fru Danmark satte sig til rette foran tv-alteret i primetime mellem klokken 20 og 22.

Hidsige fodbold-fans
Inden fejlretningen om aftenen var der stadig manglende signaler for de otte kanaler, Kanalsport, TNT, NDR HD, RTL HD, NRK1 HD, CANAL9 HD, SVT1, SVT2, mens andre kanaler flimrede på grund af fejlkonfigurationerne.

Forstyrrelserne foregik blandt andet på tv-kanalen 3+, hvor den flimrende fodboldtransmission fra Champions League-semifinalen mellem Barcelona og Bayern München fik flere fodboldfans op i det hvidglødende felt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.