Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Så meget scorer Apple på smart penge-fidus

Apple kan score kassen på at sælge obligationer. Se her, hvordan det hænge sammen.

Hovedrige Apple vil undgå en skatteregning på helt op mod 50 milliarder kroner på udbyde obligationer til investorerne fremfor at hjemtage kontanter fra selskabets store kapital-depoter uden for USA.

Apple har brug for kontanter til kommende, massive udbytte-udbetalinger til aktionærerne.

Men fremfor at udbetale penge fra selskabets egne meget store depoter, har Apple valgt at udbyde obligationer for 96 milliarder kroner. Det kan du læse mere om her.

Penge på udenlandske konti

Apple ligger i forvejen inde med enorme summer penge, men de befinder sig i overvejende grad på konti uden for USA.

Ifølge Financial Times vil det udløse en skatteregning på op mod 50 milliarder kroner, hvis Apple skal flytte 96 milliarder kroner fra udenlandske konti og hjem til USA.

Det antages, at Apple har placeret 564 milliarder kroner på konti uden for USA, mens selskabet har 254 milliarder kroner placeret i USA.

Ifølge Financial Times vil Apple desuden spare omkring en halv milliard kroner om året i skat på at hente penge hjem i salg af obligationer fremfor at bruge af sin egen bankbeholdning, skriver Financial Times.

Apple skal bruge pengene til kontante udbytter til aktionærerne, som ifølge en ny plan skal have udbetalt i alt 570 milliarder kroner inden udgangen af 2015.

Udbetalingerne finder blandt andet sted for at mane kritik af Apples faldende aktiekurs i jorden.

Du kan læse mere om fremtidsudsigterne for Apples Tim Cook her.

Læs også:

Apple vil låne 100 mia af investorer i gigantisk obligationsudsalg

Så vild er Apples økonomi - vælter sig i gigantiske summer

Hvor tæt er Apples Tim Cook egentlig på at blive fyret?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere