Artikel top billede

KMD-topchef: Vi scorer fire milliarder på ny kommune-aftale

Forlængelsen af den såkaldte transitionsaftale sikrer KMD fire milliarder kroner, oplyser KMDs topchef Lars Monrad-Gylling.

Hos KMD's administrerende direktør Lars Monrad-Gylling er der glæde at spore på trods af, at KMD har måtte betale 55 millioner kroner for at lukke et forlig med Kombit.

Ligesom KMD har måtte give 400 millioner kroner i prisnedsættelse på monopol-systemerne over de fire år frem til 2017 til landets kommuner.

Kombit ser prisnedsættelsen som en del af et forlig, mellem parterne, der har skændtes en del om netop monopol-priserne.

Men KMDs topchef ser lidt anderledes på dagens udmeldte aftale.

"Det er en buket af sager, som er blevet samlet," forklarer han.

For på den ene side har parterne godt nok skulle blive enige om monopol-priserne. Priser, som tidligere har været justeret af den gamle transitionsaftale, der udløber om et lille år.

"Men den aftale, der er fire år gammel, har i bagklogskabens lys været udformet på en måde, så den kunne læses meget forskelligt," siger Lars Monrad-Gylling, der peger på at nu er der landet en forligsløsning på 55 millioner kroner på de uenigheder.

Mindst fire milliarder kroner

Og på den anden side indeholder dagens aftale også en forlængelse af transitionsaftale, hvilket giver klarhed i forhold til fremtiden.

For forlængelsen betyder i praksis, at KMD høster en omsætning i perioden på mindst fire milliarder kroner over de fire år.

Lars Monrad-Gylling vil ikke ind på det præcise årlige beløb, men han bekræfter, at der hvert år omsættes for et milliardbeløb på de såkaldte monopol-systemer, hvor priserne altså reguleres af transitionsaftalen, der er blevet forlænget.

"Med så store beløb, så er det også kun naturligt med en rabat," fortæller Lars Monrad-Gylling.

I øvrigt oplyser han, at forlængelsen også omfatter Udbetaling Danmark, der hører under ATP's vinger, men som også reguleres af transitionsaftalen.

Læs også: KMD sænker priserne og sender millioner tilbage til kommunerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.