Dansk top-CIO skal holde styr på milliarder af varer

Hos virksomheden Damco holder 60 it-folk styr på milliarder af varer, 10.000 virksomheder og 11.300 ansatte. Her kan du læse, hvordan det kan lade sig gøre.

Årets CIO 2013: Det kræver solide it-systemer og gode folk at holde styr på logistikken, når milliarder af varer skal transporteres hurtigt og billigt rundt på kloden.

Men det er vikårerne for Mark Scotland, der er CIO i Damco. Det er hans hjerteblod og levevej.

Damco er en fuldblods global virksomhed, hvilket understreges af, at der er 18 forskellige nationer repræsenteret i it-afdelingen på Dampfærgevej 21, hvor er hovedsproget da også engelsk, selv om geografien siger København.

"Undtagen når vi har danish wednesday, hvor vi i højere grad forsøger at tale dansk sammen," fortæller Mark Scotland.

"Det bliver nok også den eneste gang i dag, at jeg kommer til at tale dansk," lød det fra en grinende CIO, da Computerworld taler med ham - på dansk - i forbindelse med nomineringen til Årets CIO 2013.

Han kommer i øvrigt selv fra den modsatte side af kloden, nærmere bestemt Australien, men faldt for en dansk pige, og har derfor brugt de seneste 20 år i kongeriget, hvoraf de seneste fire er blevet udfordret med arbejdstitlen CIO.

"Vi er en global virksomhed, og det er vores kunder også. Jeg ser det som et stort plus, at vores ansatte også kommer fra de regioner, som vi handler med. Det giver en lokal forståelse af, hvordan man fører forretning i eksempelvis Polen eller i USA," fortæller han på klingende dansk, men med den karakteristiske engelske accent som følgesvend.

Medarbejder-power
Og det handler meget om medarbejderne i Damco, som håndterer nogle af verdens mest avancerede supply chains.

Der er nemlig kun 60 personer i it-afdelingen i København til at servicerer firmaets 11.300 ansatte på 300 kontorer i 90 lande.

Derfor fylder personalehåndtering også en del i Mark Scotlands hverdag.

"Vi er få folk til at holde skuden på ret kurs, men da vores arbejdsplads er hele verden, kan vi også rekruttere de dygtige folk ligegyldigt, hvor de kommer fra. Vi vil have de bedste folk og holde på dem. Derfor har vi eksempelvis også meget detaljerede uddannelsesplaner og månedlige udviklingssamtaler," fortæller han.

Han oplever heller ikke kulturforskellene fra de 18 forskellige lande som en barriere.

"Overhovedet ikke. Man kan altid få gode fif til fra lokalkendte, når man skal ud og rejse," lyder svaret.

Læs også:

LEGO IT-chef: It-folk skal være tæt på forretningen

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.