Artikel top billede

Region ruller 40.000 nye Linux-maskiner ud

En ny udrulning sender antallet af Linux-maskiner langt over 100.000 i en meget open source-venlig region.

I den spanske region Extremadura, der er placeret midt i det store land på grænsen til naboen Portugal, er man glade for open source-produkter.

Extremadura var således et af de første områder, der valgte at rulle åbne kodeprodukter ud i helt stor stil, og nu kommer den næste bølge.

At regionen ikke er fremmed overfor Linux understreges af, at Extremadura i dag har 70.000 Linux-installationer indenfor skolevæsnet og yderligere 15.000 i sundhedssektoren.

Det antal øges nu med yderligere 40.000 computere, der skal benyttes i den offentlige forvaltning.

Det kan man læse på websiden Joinup, der drives af EU-kommissionen.

Stor satsning

Den spanske Linux-satsning bliver den næststørste i Europa efter det franske politi, der har i omegnen af 90.000 Linux-maskiner stående på landets politistationer.

I den tyske storby München har man 13.000 Linux-enheder.

Extremadura agiver selv, at regionen vil spare 30 millioner euro, svarende til cirka 225 millioner danske kroner om året, på projektet

Distributionen, der anvendes, kaldes for Sysgobex. Den er baseret på Debian og udviklet til brug i staten.

Regionensrådet i Extremadura fortæller i regionsplanen, at begrundelsen for at bruge Linux er "at bringe den offentlige administration tættere på borgerne", og at Sysgobex vil "strømligne interne processer, optimere de tekniske ressourcer og reducerer omkostningerne."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere