Artikel top billede

Region ruller 40.000 nye Linux-maskiner ud

En ny udrulning sender antallet af Linux-maskiner langt over 100.000 i en meget open source-venlig region.

I den spanske region Extremadura, der er placeret midt i det store land på grænsen til naboen Portugal, er man glade for open source-produkter.

Extremadura var således et af de første områder, der valgte at rulle åbne kodeprodukter ud i helt stor stil, og nu kommer den næste bølge.

At regionen ikke er fremmed overfor Linux understreges af, at Extremadura i dag har 70.000 Linux-installationer indenfor skolevæsnet og yderligere 15.000 i sundhedssektoren.

Det antal øges nu med yderligere 40.000 computere, der skal benyttes i den offentlige forvaltning.

Det kan man læse på websiden Joinup, der drives af EU-kommissionen.

Stor satsning

Den spanske Linux-satsning bliver den næststørste i Europa efter det franske politi, der har i omegnen af 90.000 Linux-maskiner stående på landets politistationer.

I den tyske storby München har man 13.000 Linux-enheder.

Extremadura agiver selv, at regionen vil spare 30 millioner euro, svarende til cirka 225 millioner danske kroner om året, på projektet

Distributionen, der anvendes, kaldes for Sysgobex. Den er baseret på Debian og udviklet til brug i staten.

Regionensrådet i Extremadura fortæller i regionsplanen, at begrundelsen for at bruge Linux er "at bringe den offentlige administration tættere på borgerne", og at Sysgobex vil "strømligne interne processer, optimere de tekniske ressourcer og reducerer omkostningerne."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.