Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC-regnskab: Omsætning dropper 400 millioner kroner

Tabet af en stor antenneforening dæmper væksten hos TDC's tv-guldkalv Yousee i et påskeramt TDC-regnskab.

TDC har netop fremlagt tal for årets tre første måneder og kan her konstatere, at omsætningen er faldet med 403 millioner kroner i forhold til samme kvartal sidste år.

Omsætningen lød i år på 6,2 milliarder kroner, og det svarer til et fald på 6,1 procent.

Det hænger ifølge regnskabet både sammen med den tidlige påske i år og et kraftigt fald i de priser, teleselskaber bruger til internt at afregne brug af hinandens net.

"Resultaterne for 1. kvartal blev negativt påvirket af faldende trafikomsætning, da påskeferien faldt tidligt i år sammenlignet med sidste år, og effekten af den regulatoriske 73 procent prisreduktion på mobiltaleterminering pr. 1. januar," skriver TDC i regnskabet.

Alligevel er der tilfredshed at spore.

"Vi er tilfredse med resultaterne for 1. kvartal, der sammen med en solid pengestrøm er i overensstemmelse med vores egne forventninger. Vi bekræfter derfor forventningerne til 2013," skriver TDC.

Yousee vokser - men har mistet en stor kunde

Ser man på tallene for TDC's pengemaskine i tv-bredbåndsforretning Yousee er der stadig positive væksttakter at spore her.

Omsætningen steg med 6,5 procent i første kvartal, og Yousee formår trods stigende konkurrence fra spillere som Netflix, HBO såvel som fra fiberbranchen at forbedre indtjeningen per kunde (ARPU) med 4,4 procent.

Ifølge regnskabet er TDC's Netflix-rival kommet godt ud af starthullerne.

"Det samlede antal streaminger steg med 144% for TDC Koncernen sammenlignet med 1. kvartal 2012 understøttet af YouBio, der fik en god start," skriver TDC.

Dog er tv-udbyderen blevet ramt tabet af en stor antenneforening.

"Som rapporteret i 4. kvartal 2012 blev nettotilgangen af kunder til Yousee Basis-tv påvirket af opsigelsen af en etårig kontrakt med en stor antenneforening."

Foreningen har 13.000 medlemmer, som virksomheden nu har sagt farvel til.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere