Artikel top billede

Så lykkedes det: Dansk 3G-sammenlægning en realitet

Aalborgensere kunne i morges vågne op til en forbedret 3G-dækning, der normalt tager tre til fem år at opnå.

Efter at have udskudt aktionen en enkelt nat på grund af tekniske problemer, lykkedes det i nat at lægge Telia og Telenors 3G-netværk sammen i Aalborg.

Det er første gang i Danmarkshistorien at to 3G-netværk er blevet slået sammen.

"Det er en stor dag, både for Aalborg og for os i Telenor. Med nattens sammenlægning af to netværk skaber vi den bedste mobildækning i Danmark i hjertet af den by, hvor Sonofon, som senere blev til Telenor, startede for over 20 år siden. Det er selvfølgelig en helt særlig glæde for os, at premieren sker netop her," udtaler Telenors netværksdirektør Richard Stigaard i en pressemeddelelse.

Telenor vil dog ikke afvise udfald de kommende dage.

"Vi laver i realiteten et helt nyt netværk i Aalborg centrum på basis af de master, som Telenor og Telia hver især havde i forvejen. Nu skal vi i gang med at efterjustere antennerne på de mobilmaster, der står i Aalborg centrum, så vi opnår den bedst mulige dækning. Indtil vi er færdige med finjusteringen, kan mobilnettet lokalt opleves som lidt mindre stabilt, end det plejer," siger Richard Stigaard.

De kommende måneder fortsætter Telia og Telenor med at slå deres netværk sammen i de danske byer. Tidsplanen for udrulningen ligger dog ikke helt fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.