Artikel top billede

Så lykkedes det: Dansk 3G-sammenlægning en realitet

Aalborgensere kunne i morges vågne op til en forbedret 3G-dækning, der normalt tager tre til fem år at opnå.

Efter at have udskudt aktionen en enkelt nat på grund af tekniske problemer, lykkedes det i nat at lægge Telia og Telenors 3G-netværk sammen i Aalborg.

Det er første gang i Danmarkshistorien at to 3G-netværk er blevet slået sammen.

"Det er en stor dag, både for Aalborg og for os i Telenor. Med nattens sammenlægning af to netværk skaber vi den bedste mobildækning i Danmark i hjertet af den by, hvor Sonofon, som senere blev til Telenor, startede for over 20 år siden. Det er selvfølgelig en helt særlig glæde for os, at premieren sker netop her," udtaler Telenors netværksdirektør Richard Stigaard i en pressemeddelelse.

Telenor vil dog ikke afvise udfald de kommende dage.

"Vi laver i realiteten et helt nyt netværk i Aalborg centrum på basis af de master, som Telenor og Telia hver især havde i forvejen. Nu skal vi i gang med at efterjustere antennerne på de mobilmaster, der står i Aalborg centrum, så vi opnår den bedst mulige dækning. Indtil vi er færdige med finjusteringen, kan mobilnettet lokalt opleves som lidt mindre stabilt, end det plejer," siger Richard Stigaard.

De kommende måneder fortsætter Telia og Telenor med at slå deres netværk sammen i de danske byer. Tidsplanen for udrulningen ligger dog ikke helt fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.