Artikel top billede

Derfor er det afgørende at få styr på softwarepatenterne

Frygten for en masse uheldige softwarepatenter i europæisk patentdomstol er helt ubegrundet. Læs her hvorfor.

Dansk Industri går ind for, at vi får en fælles europæisk patentdomstol, hvilket vil nedbringe omkostningerne til såvel patentudtagning som - håndhævelse.

Den skepsis, man ser hos Prosa, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der måtte vedrøre softwarepatenter, er helt ubegrundet.

Det forklarer erhvervsjuridisk chef Kim Haggren fra Dansk Industri til Computerworld.

"Uanset om Danmark er med eller ej, vil reglerne for patentudstedelse være de samme som i dag," slår han fast.

Patenterne udstedes af den europæiske patentorganisation, der er en mellemstatslig organisation med p.t. 38 europæiske lande som medlemmer, oplyser han.

"Der kan ikke udstedes patenter på software, men derimod på computerimplementerede opfindelser," forklarer han videre.

Kun indlejret i systemer

Det er heller ikke efter de nye regler tilladt at patentere "software som sådan" - hvilket Dansk Industri er helt enige i.

Derimod kan software, der er indlejret i systemer, som for eksempel indlejrede systemer i høreapparater, tv, vindmøller, mobiltelefoner etc. fortsat patenteres, hvilket ITEK også går ind for.

Med domstolen kan tredjemand gøre indsigelse over for udstedte patenter, hvis man mener de er udstedt på forkert grundlag.

Med patentdomstolen vil man endvidere kunne anlægge ugyldighedssøgsmål mod et udstedt patent.

"Hvis man imødekommes, annulleres patentet med virkning i alle de lande, hvor domstolen er ratificeret. Dermed er forventningen, at patentdomstolen kan bidrage til at sikre ensartet praksis og hæve niveauet for udstedte patenter i Europa," forklarer han videre.

Frygt er ubegrundet

Dermed behøver Prosa og Enhedslisten slet ikke frygte problemer omkring softwarepatenter i forbindelse med sagen, der er gået hen og blevet en varm politisk kartoffel, fordi Danmark afgiver suverænitet, hvilket igen betyder, at der skal en folkeafstemning til eller 5/6 flertal i Folketinget.

Læs mere om det her.

Læs også:

Softwarepatenter i centrum af dansk regeringsopgør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.