Artikel top billede

Skærmdump fra Youtube.

Printet pistol tvangsfjernet fra nettet efter stor succes

En printet 3D-pistol er blevet så populær, at den amerikanske regering har fået tvangsfjernet opskriften på nettet. Regeringens indgriben kan dog vise sig at være en stakket frist.

3D-printerteknologien har i de seneste år også vundet indpas hos privatforbrugere, da printerne efterhånden er kommet ned i et prisleje, hvor almindelige mennesker kan være med.

Men ikke alle genstande er lige stuerene at printe ud hjemme i privaten.

Især ikke det seneste skud indenfor 3D-printerteknologien, der er en plastikpistol bestående af 16 dele, som printes ud på en 3D-industriprinter til omkring 45.000 kroner, og som rent faktisk kan affyres.

Opskriften på pistolen har siden de første testskydninger i starten af måneden floreret på nettet, og blueprintet til pistolen er blevet downloadet mere end 100.000 gange.

Efter den store succes har den amerikanske regering kontaktet designeren bag pistolen, Defense Distributed, og antydet, at pistolen bryder med den amerikanske våbenkontrol.

Det skriver BBC.

Spredt på The Pirate Bay

Så nu er blueprintet blevet tvangsfjernet fra hjemmesiden hos Defcad, som er firmaet bag pistolen.

Men det er langtfra sikkert, at der nu er sat en prop i 3D-printproduktionen af den populære pistol, der går under navnet Liberator.

For inden den amerikanske regering gik ind og tvangsfjernede filerne til at bygge print-selv-pistolen fra sitet, er blueprintet blevet spredt til fildelingssite som eksempelvis The Pirate Bay, som har sendt links til opskriften videre på sociale nyhedsmedier som Reddit.

Hilser indgriben velkommen

Manden bag Defense Distributed, Cody Wilson, har fået tilbudt hjælp fra advokater fra hele USA, efter regeringen er gået ind og forbudt ham at have filerne til pistolen liggende på sit site.

Han mener selv, at han følger reglerne, og han betegner derfor regeringens handling som et forsøg på at udskyde sagen, indtil der ligger en klokkeklar afgørelse om, hvorvidt pistolen er lovlig eller ej.

Inden Liberator-pistolen blev lagt ud til download, sikrede Cody Wilson sig en licens fra US Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, som fortalte pistol-opfinderne, at alle amerikanere kunne fabrikere deres egne pistoler, mens det altså krævede en licens at sælge skydevåbenet.

Alligevel er han glad for regeringens indgriben, for det vil en gang for alle gøre det klart, om det er muligt at stoppe den virale succes, som hans pistol er blevet.

Du kan læse mere om 3D-printere her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.